Чакането приключи, Дунав се завръща у дома

Над 8 000 души се очаква да изпълнят трибуните и да под­крепят своите любимци в мача с Лудогорец

Чакането приключи, Дунав се завръща у дома

Дългоочакваният миг настъ­пи. Днес от 17:30 часа Дунав ще се завърне у дома. Драконите приемат Локомотив Пловдив на обновения Градски стадион, който е с подменен терен и осветление. Именно това бе основната пречка русенци да не домакинстват в крайдунав­ския град. Феновете могат да си отдъхнат с облекчение и да оставят в миналото пътува­нията до Разград.

Над 8000 души се очаква да изпълнят трибуните и да под­крепят своите любимци от първата до 90-ата минута. За последно Дунав прие съперник на Градския стадион на 21 май миналата година. Тогава в предпоследния кръг в Б група драконите удариха Верея с 1:0 и бяха наградени за първото мя­сто. А пък в елита тимът не е домакинствал в Русе от 1 юни 1991 година, когато бе победен Миньор Пк с 1:0. Седмица по-късно обаче драконите изпадна­ха и често се лутаха из втора и трета дивизия, търсейки себе си. За да стигнем до днес, кога­то отборът, превърнал се в хи­та на сезона, ще приеме Локо Пловдив в ролята на фаворит.

Подобна еуфория в провин­цията за последно имаше за ви­зитата на ЦСКА на Локомотив Горна Оряховица в края на есен­ния дял, когато на стадиона се стекоха 9000 души.

Мачът днес е от изключи­телна важност и за двата от­бора. За черно-белите той се явява последен шанс в битката за четвъртото място, което при спечелване на купата от Лудогорец може да се окаже с цената на бараж за Лига Евро­па. Смърфовете изостават на 6 точки от петия Дунав и на 7 от четвъртия в момента Чер­но море. В този кръг варненци гостуват на лидера Лудогорец. Така пред възпитаниците на Веселин Великов се открива от­лична възможност за атака на четвъртото място. Реално и двата отбора са без конкретна цел и са способни да направят зрелищен мач, който да се пом­ни дълго и да отговаря на това, което ще видим на трибуните.

И двата двубоя през редов­ния сезон завършиха наравно -1:1 в Разград и 0:0 на "Лаута".

Вчера драконите бяха надъхани от стотици свои фенове по време на първата си трени­ровка на Градския стадион. Тя бе открита за медии и привър­женици и предизвика сериозен интерес.

Съоръжението ще отвори врати два часа преди среща­та.

"Призовавам всички любите­ли на спорта да дойдат на ста­диона, за да отдадем нужното уважение към отбора. Мисля, че няма да е проблем да напъл­ним трибуните. Момчетата го заслужават", заяви кметът на Русе Пламен Стоилов. По думите му всеки, който си закупи билет, помага на клуба. Талони­те са с цена от 8 лева.

Градоначалникът обясни, че е желателно хората да дой­дат на стадиона по-рано, за да няма струпване. Взети са всич­ки мерки за сигурност, като няма да се допускат хора в не­трезво състояние или под влияние на опиати. Час преди началото на срещата ще има изпълнения на Общинския духов оркестър и мажоретен съ­став, феновете на Дунав са подготвили и атрактивна хо­реография, включваща много димки и факли.

Стоилов посочи, че ежегод­но в бюджета на общината ще бъдат заделяни между 300 000 и 400 000 лева за модернизация на стадиона. В момента се из­вършва проектиране на нови козирки и на ВИП зоната, като началото на ремонта ще бъде поставено след края на шам­пионата.

Така всичко вече е готово. Остава само главният съдия Стефан Апостолов да даде на­чалния съдийски сигнал.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки