Мартин Чой спечели в клас суепрбайк

Александър Георгиев направи българския триумф двоен

Мартин Чой спечели в клас суепрбайк

 Най-добрият български пилот на писта Мартин Чой спечели първото място в супербайк на балканския шампионат по мотоциклетизъм, а Александър Георгиев направи триумфа за родните пилоти двоен с успех в клас суперспорт. Българите пък като цяло доминириха и в състезанията на писта, и в тези в дисциплината супермото, след като всички пилоти на трасето "Долна Митрополия" бяха затруднени от лошо време и дъжд.

Малко преди началото на пистовите състезания дъждът намаля и публиката стана свидетел на майсторското каране на Мартин Чой (Еко БМВ Рейсинг тийм, БМВ), който спечели категорично победата при 1000-кубиковите машини. Чой караше в постоянно темпо с обиколки в рамките на минута и 40 секунди, като остави на 45.5 секунди зад себе си Димитър Митов (БМВ, Мото клуб Боляри). След 11-те обиколи трети се бе Пламен Бонев (БМВ,Мото клуб Боляри) с 55.1 секунди зад Чой.

Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда) стигна до успеха в клас суперспорт, след като по-рано бе победил и в своя клас в супермото. Въпреки опитите на румънеца Йонел Паскота да го изпревари, Сашо караше много сигурно и разумно през цялото време. Той пресече финала първи на 11.5 секунди пред Паскота. Трети се нареди Пламен Петров (Троян мото клуб, Ямаха) на 38.2 секунди зад Георгиев.

В СП125 победата за Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля) дойде в предпоследната шеста обиколка. Още от старта колоната поведе Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля), но атаката за първото място на Георгиев преди финалния завой даде резултат и той спечели с 2.6 разлика. Трети остана македонският пилот Християн Бузалковски, който завърши на 53.5 секунди зад Георгиев.

В надпреварата в клас скутери победата спечели Иво Михайлов (МСК Плевен, Пиаджо), който имаше проблем на старта, но бързо другите 11 състезатели и финишира на 18.8 секунди пред втория Боян Петров (МСК Плевен, Априля). Трети е Митко Митков (МСК Плевен, Априля), който беше задминат от Петров в последната обиколка и завърши на 19.2 секунди от Михайлов.

За старта на Ф600 дъждът се усили, но това не попречи на Али Йегин от Турция да стигне до първото място. Чудесен старт на Тодор Меченски (Ви Так рейсинг, Ямаха), който водеше конкуренцията цели 5 обиколки, но турския пилот успя да го задмине и се откъсна напред, за да финишира с 18.5 секунди пред Меченски. Трети на 23.8 секунди зад победителя се класира Янислав Димитров (Мотомания.бг, Ямаха). Във Ф1000 победата спечели Петър Дианов (Мотоманиябг,БМВ), а след него финишираха двама македонци. Слободан Ивцевски бе на 8.1 секунди, а Сашо Николов - на 39.6.

Кристиян Иванов (България, КТМ) записа категорични победи в двата манша в клас джуниър на дисциплината супермото и започна сезона с 50 точки в актива си. Втори се нареди Виктор Нейчев (България, КТМ, 44 точки), а трети остана Денис Флигър от Чехия.

В открития клас над всички от старта до финала и в двата манша беше Александър Георгиев (България, КТМ, 50 точки), а след него останаха Веселин Иванов (България, Сузуки, 44 точки) и Георги Владимиров (България, Хонда, 38 точки). Хакан Халми (България, КТМ, 50 точки) спечели и двата манша в клас С3 на европейския шампионат. Втори и трети след него финишираха Алекс Димитров (България, КТМ, 44 точки) и Димитър Петров (България, КТМ, 40 точки).

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки