Верея огорчи Славия в края и е на крачка от оцеляване в елита (ВИДЕО)

Минималната победа на заралии остави Ботев (Пд) в Първа професионална лига и догодина

Верея огорчи Славия в края и е на крачка от оцеляване в елита (ВИДЕО)

Верея направи решителна стъпка за оцеляването си в елита, след като излъга Славия в края на мача от 30-ия кръг на Първа професионална лига. В по-голяма част от двубоя силите бяха изравнени, но грешка в отбраната на домакините бе наказана от Верея.

Еуженио бе точен в 89-ата, като с този си гол прати своя тим на 5 точки от Славия. Верея има вече 39 точки, докато „белите” са с 34, два кръга преди края. Това означава, че Ботев (Пд) е сигурен участник в елита през следващия сезон.

Двата тима се бяха фокусирали върху играта си в дефанзивен план през първите 45 минути, което доведе до липсата на голови положения, като единственият шанс за откриване на резултата имаха домакините в 27-ата минута, но вратарят на Верея се намеси добре.

В 14-ата минута Илиян Йорданов бе изведен сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна флага за засада. Йорданов не спря игра и продължи в атака, а Георги Петков влезе грубо в краката му. Футболистът на Верея се спречка с ветерана на „белите” и го блъсна, а Петков пресилено се свлече на земята в опит да му изкара червен картон. Главният рефер реши обаче да санкционира и двамата футболисти с жълт картон.

В 27-ата минута столичани пропуснаха да открият при единственото чисто положение за първото полувреме. Мирослав Енчев пропусна да изчисти топката при центриране в пеналта, Ивайло Димитров овладя и стреля към долния десен ъгъл, но Пламен Колев се намеси добре и опази мрежата си суха.

Второто полувреме започна далеч по-динамично. Мирослав Енчев пропусна с глава да отбележи след центриране на Еуженио от фаул, в ответната атака Сердер Сердеров също не показа точен мерник.

Няколко минути по-късно Васил Калоянов от трудна позиция опита да насочи топката към долния ляв ъгъл, но кълбото премина близо до страничната греда.

В 70-ата пък Сердер Сердеров пробва задна ножица от точката за дузпа, но не насочи добре и прати в аут.

Минута преди края на редовното време Еуженио получи в предни позиции, а Георги Пашов не успя с шпагат да го спре, португалецът остана сам срещу Петков и с точен удар откри резултата, който остана непроменен до края и гостите от Стара Загора се поздравиха с трите точки.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки