Реал Мадрид разби Гранада с резервите за едно полувреме (ВИДЕО)

Белия балет се изравни по точки с Барса, но има и мач по-малко

Реал Мадрид разби Гранада с резервите за едно полувреме (ВИДЕО)

Реал Мадрид се изравни по точки с лидера Барселона, макар и да има с мач по-малко от каталунците, след като разгроми като гост изпадналия тим на Гранада в мач от XXXVI кръг на Примера.

Наставникът на европейските шампиони Зинедин Зидан реши да даде почивка на почти всичките си основни футболисти и гласува доверие на играчи като Данило, Фабио Коентрао и Хамес Родригес, а последният му се отблагодари с две попадения.

Решението на френския специалист да извади от групата звездата Кристиано Роналдо бе продиктувано от предстоящия в сряда полуфинален мач-реванш срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига.

Въпреки това обаче Белия балет не остави никакво съмнение в превъзходството си и нанесе с лекота шесто поредно поражение на опонента. 

Още в третата минута Лукас Васкес проби отдясно към наказателното поле и намери Хамес Родригес, който от два метра нямаше как да сгреши и откри резултата.

Не след дълго колумбийският плеймейкър се разписа с глава след центриране на Коентрао отляво в 11-ата минута, за да направи 2:0.

В 30-ата минута пък Данило проби добре и върна към дузпата, където Алваро Мората засече и топката се отби в напречната греда, а после спря в мрежата – 3:0.

Само пет минути по-късно Мората вкара за втори път в срещата с диагонален изстрел за 4:0.

Малко преди почивката удар на  Лукас Васкес срещна напречната греда, а в последните секунди на първото полувреме Каземиро не можа да улучи празната врата при добавка.

Така Реал Мадрид се оттегли на почивка с аванс от четири чисти попадения. След паузата гостите логично намалиха оборотите и до повече попадения не се стигна, а след шестата си поредна победа далеч от дома в Примера те събраха 84 точки.

Толкова има и Барселона, но каталунците са с мач повече, като имат само още два до края на сезона в Примера.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки