ЦСКА сломи невероятния вратар на Дунав на два пъти в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каранга и Рубен Пинто бележат, 26 загуби за Дунав в 26 визити на ЦСКА за първенство, "армейците" пак са втори

ЦСКА сломи невероятния вратар на Дунав на два пъти в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

След купища пропуски и вратарски геройства ЦСКА победи Дунав с 2:0 на „Българска армия” в последния мач от 31-ия кръг на Първа лига. Вратарят на Дунав Станислав Антонов спасяваше абсолютно всичко до 75-ата минута, когато бе преодолян от Фернандо Каранга, а с последния удар в мача Рубен Пинто покачи на 2:0. Победата бе подаръкът на футболистите на ЦСКА за техния треньор Стамен Белчев, който днес празнува 48-и рожден ден.


Дунав си остана само със загуби като гост на ЦСКА за първенство и след 26-ия опит, а „червените” си върнаха второто място с равни точки с Левски и по-добри показатели от „сините” в преките сблъсъци. За първи път от 10 мача насам русенци не можаха да вкарат гол.

Добили увереност след класическото 3:0 в дербито с Левски, възпитаниците на Стамен Белчев имаха пълен контрол върху играта. Но първата част премина по един много познат сценарий за всички фенове в Борисовата градина – силен натиск на ЦСКА, много пропуски и липса на голове до почивката.

Първият пропуск дойде още в 43-ата секунда и бе дело на Фернандо Каранга, чийто диагонален удар отдясно мина встрани след лошо избита топка от Христофор Хубчев, оказал се асистент на деветката на домакините.

В седмата минута „червените” направиха два големи пропуска в една ситуация. Каранга бе идеално намерен от Меркадо с центриране отляво, но не си спря добре, забави се и Станислав Антонов изби удара, а добавката на Рубен Пинто беше блокирана от Михаил Милчев пред голлинията.

Следващото спасяване на стража на Дунав дойде в 25-ата минута, когато Арсенио Нунеш насочи акробатично след ново центриране на Меркадо отляво, но Антонов извади под гредата в корнер.

При може би единствената си добра възможност на контра за първата част гостите стигнаха до стрелкова позиция чрез своя капитан Диян Димов, който получи пас от Будинов, но си поведе малко по-силно и върналият се на спринт Недялков успя да избие в корнер в последния миг.

Станислав Антонов продължи да спасява всичко и 10 минути преди почивката отрази и шут на Арсенио отблизо след хубав финт на португалеца при подаване на Кулма от аутлинията вдясно.

Минута по-късно гол на ЦСКА беше отменен, защото Божидар Чорбаджийски избута с ръце Христофор Хубчев и едва след това отбеляза с глава. Капитанът на ЦСКА изобщо не протестира, но част от публиката остана в заблуда, че голът е зачетен, защото по уредбата на „Българска армия” зазвучаха силни крясъци „Гол, гол, гол!”, последвани от вечния хит „We Will Rock You”, но радостта се оказа прибързана.

В началото на втората част играта бе спряна за кратко, защото над терена се разстла гъст дим след пищна хореография с факли и димки от сектор „Г”.

Иначе в играта промяна не се забелязваше и ЦСКА продължаваше да прави пропуски, а вратарят на Дунав Станислав Антонов да блести.

В 53-ата минута на Китанов също се наложи да се намесва и той лови на голлинията под гредата един доста лек удар с глава на Бранимир Костадинов.

Меркадо шутира от малък ъгъл силно над вратата, а изстрел на Давид Шимао рикошира от Милчев и мина близо до гредата в корнер. Секунди по-късно след корнер от другата страна Каранга надскочи Патев и с глава нацели напречната греда.

Белчев пусна Кубемба и веднага резервата се отчете с пропуск след пас  на Кулма, след като насочи точно в центъра на вратата и Станислав Антонов лови. 4 минути по-късно Кубемба получи пас през центъра и остана очи в очи с Антонов, който скъси разстоянието между двамата и за кой ли път спаси.

Капитулацията на Станислав Антонов дойде в 75-ата минута. Каранга овладя на гърди меко центриране на Давид Шимао, финтира както своя съотборник Кубемба, така и Петър Патев и после с безпощаден шут отблизо по диагонала се разписа в левия ъгъл за 1:0.

Сантиметри разделиха Густаво Кулма от бърз втори гол, а ЦСКА беше ощетен 10 минути преди края, когато не получи дузпа. Кевин Меркадо получи пас в спорно положение за засада, каквато не бе маркирана и после Хубчев го спъна без да играе с топката на аутлинията буквално пред очите на допълнителния асистент-съдия, който не реагира по никакъв начин и вместо дузпа бе отсъден аут.

Все пак в последната 94-а минута на мача резервата Руи Педро намери вляво Рубен Пинто, който без да се бави с десния крак вкара в близкия ляв ъгъл, за да фиксира крайното 2:0.

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 31 23 6 2 56 75
2 ЦСКА 31 17 8 6 27 59
3 Левски 31 17 8 6 24 59
4 Черно Море 31 13 7 11 -1 46
5 Дунав 31 12 9 10 0 45
6 Локо Пд 31 11 9 11 -4 42

 

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки