Жан Тод отново в България

Шефът на ФИА идва по покана на СБА

Жан Тод отново в България
Шефът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод ще пристигне по покана на Съюза на българските автомобилисти (СБА) по случай честването на 60 години СБА. Официалната покана е отправена от председателя на СБА инж. Емил Панчев. Президентът на ФИА лично е потвърдил с писмо, че приема поканата и че ще присъства на тържеството на 6 юли в Централния военен клуб в гр. София.

Освен това, втората визита на Жан Тод е свързана с още две годишнини. Едната е 60 години от създаването на сектор Авто-Мото в Националната спортна академия „Васил Левски“, а другата е 75-ата годишнина на висшето спортно училище в България.

Според програмата Жан Тод ще изнесе лекция в Аула Максима, посветена на безопасността на движението и жертвите по пътищата. Това е една от най-важните дейности на ФИА, като целта е да се намалят с 50% пострадалите в пътни инциденти в световен мащаб. След това президентът ще бъде удостоен със званието „Доктор Хонорис кауза“ на НСА Васил Левски.

Първата визита на Жан Тод в България бе на 20 ноември 2009 г., по-малко от месец, след като бе избран на поста президент на ФИА. Тогава той бе поканен от СБА и БФАС и даде да се разбере, че кандидатурата на рали България за кръг от WRC е сериозно подкрепена от ФИА и лично от него.

Предшественикът на Жан Тод – сър Макс Мозли, направи първата си визита в чужбина пак в България през 1991 г., като по тази начин той засвидетелства уважението си към българския автомобилен спорт и лично към тогавашния председател на СБА и БФАС Георги Янакиев. 
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки