Локо (ГО) развали серията на Пирин без загуба в мач със 7 гола (ВИДЕО)

Орлетата дадоха шанс на Берое да спечели групата

Локо (ГО) развали серията на Пирин без загуба в мач със 7 гола (ВИДЕО)
Локомотив (Горна Оряховица) се наложи над Пирин с 4:3 в атрактивен мач от 32-ия кръг на Първа лига. По този начин „орлетата” може да бъдат задминати от Берое, който изостава с 2 точки и приема Нефтохимик от 19:30 ч, в група „Б” на „втората осмица”. При такова стечение на обстоятелствата, Пирин ще срещне Верея, а Берое – Ботев в плейофите за 7-ото място, но не се знае дали никой не иска да играе с пловдивчани.  
 
Пирин искаше да завърши първи, за да затвърди добрите впечатления и серията от 6 мача без загуба. Локомотив играеше за честта си. Още преди мача бе ясно, че тимът на Александър Димитров ще бъде последен в групата и ще срещне Славия в първите плейаути.  
 
Домакините от Горна Оряховица потърсиха гола от самото начало и създадоха две положения до 10-ата минута, но удар от воле на Стефан Цонков и шут на Софиан Муса от подобна позиция в наказателното поле не намериха очертанията на вратата.  
 
Голът падна в 15-ата минута, когато Цонков бе оставен непокрит на задна греда при корнер и с глава изведе „железничарите” напред в резултата.
 
След полученото попадение Пирин изнесе играта в предни позиции и удари греда в 22-ата минута, когато бранител на Локо можеше да си отбележи автогол при корнер.
 
Изравнителния гол дойде в 39-ата минута. Тони Тасев, който все още няма гол в Първа лига, спечели единоборство с Цонков на аутлинията. След два паса шут на Станислав Костов бе блокиран, но при добавката на Димитър Благов топката се оплете е далечния долен ъгъл.  
 
Пирин осъществи обрата в 51-ата минута след индивидуална изява на Станислав Костов. 25-годишният нападател овладя високо подаване, пребори се с Амброуз и с удар под гредата от малък ъгъл отбеляза 10-ия си гол този сезон.
 
Локо обаче изравни бързо отново чрез Стефан Цонков, който отново бе точен с глава при корнер, като пак се пребори с Кирил Грозданов.
 
По-настоятелната игра на домакините им донесе победата с още два гола. В 78-ата минута Бен Отман открадна една топка от Башлиев, спринтира по левия фланг и центрира за свободния Ндонгала, който с майсторски фалцов удар намери горния ляв ъгъл на безпомощния Костов.
 
Муса тресна напречната греда преди да пусне по диагонала за 4:2 в 85-ата минута.
 
И когато изглеждаше, че мачът е решен, Иван Цветков, известен като Вуйчо Ваньо покрай престоя си в Пловдив, отново демонстрира класата си, завъртайки над Кунчев за 3:4 в 87-ата минута.
 
В добавеното време Кунчев се реабилитира и направи решително спасяване срещу Цветков.
 
Така, Пирин засега остава лидер с 43 точки. Следва Берое с 41 точки и Нефтохимик с 31 преди двубоя между тях. Локо завършва последен в групата с 30 точки и почва плейаутите срещу Славия на 18 май у дома преди на 22-и да гостува в София.

Сега остава да се разбере дали Берое ще се бори за първото място в група „Б”, какъвто шанс им се открива. Но това означава, че ще срещне Ботев, завършил втори в група „А” на „втората осмица”.  

Relegation Round, Group B

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Пирин 32 12 7 13 41 : 44 -3 43 Плейоф
2 0 Берое 31 11 8 12 32 : 33 -1 41 Плейоф
3 0 Нефтохимик 1962 Бургас 31 8 7 16 33 : 44 -11 31 Плейоф за изпадане
4 0 Горна Оряховица 32 7 9 16 32 : 51 -19 30 Плейоф за изпадане
 
 


Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки