Малко не стигна на Селта да накаже високомерния Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" оцеляха в реванша след късна драма белязана с пропуски и два червени картона

Малко не стигна на Селта да накаже високомерния Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед е на финал на Лига Европа след равенство 1:1 в реванша срещу Селта и след победа с 1:0 в първия мач ще спори с Аякс за единствения голям трофей, който липсва във витрината на клуба. Фелайни откри на "Олд Трафорд" в 17-ата минута, а в 85-ата Ронкалия изравни. Малко преди края Байли и голмайсторът за Селта получиха червени картони след сериозни сблъсъци на терена.

Срещата започна с натиск на гостите, които можеха да открият резултата още в 4-ата минута, но стражът на Юнайтед се намеси отлично и изби. Яго Аспас задържа отдясно, финтира Блинд и отправи опасен удар с левия крак, Ромеро обаче успя с една ръка да парира.



„Червените дяволи” отстъпваха инициативата за дълги периоди от време на своя съперник, като Селта владееше топката през 57% от времето през първото полувреме.



В 17-ата минута Рашфорд намери с дълъг пас Фелайни в пеналта, който с глава насочи топката в близкия на вратаря ъгъл, но Серхио Алварес не се намеси добре и кълбото влетя в мрежата за 1:0. Това бе и стотният гол за Юнайтед през сезона, постижение за „червените дяволи”, което не бяха постигали от ерата на Сър Алекс Фъргюсън.

Попадението даде кратък импулс в играта на домакините, които обаче сякаш нямаха желание да търсят бързо втори гол. Дейли Блинд начесто грешеше преди почивката, но гостите не успяваха да стигнат до сериозно положение пред вратата пазена от Ромеро.



Селта започна ударно втората част, като Уго Майо можеше да направи голова асистенция в 46-ата, но Ромеро успя да отклони и бранител изчисти. Юнайтед отвърна чрез Мхитарян, който пробва силен шут, но право във вратаря.



В 58-ата Гуидети получи фронтално на около 12-13 метра, но не уцели вратата.

Няколко по-късно Рашфорд показа добра техника в наказателното поле и остана сам срещу Серхио Алварес, но вратарят излезе навреме и скъси ъгъла, след което парира удара.



Удар на Фелайни бе избит от вратаря, а нов фрапантен пропуск на Гуидети лиши Селта от гол в 75-ата.

Пет минути преди края на редовното време Селта вкара гол и върна интригата  в мача. Бонгонда центрира в пеналта, където Ронкалия с глава изравни резултата.




Напрежението на „Олд Трафорд” ескалира след попадението и в 88-ата минута се стигна до сблъсъци между футболисти, Байли удари Гуидети, след което се спречка и с Ронкалия. След като футболистите се успокоиха главният рефер показа червен картон на Байли и Ронкалия.



В добавеното време Гуидети се превърна в абсолютен длъжник на своя тим, като не успя да бие към опразнената врата на Юнайтед след атака отдясно.

Така Юнайтед затвори двубоя при 1:1 и на 24 май в Стокхолм ще спори за трофея с Аякс.

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки