Митов: Не ни е цел второто място, а Лига Европа +ВИДЕО

„Като не е първо мястото, другите места нямат значение за Левски”

Митов: Не ни е цел второто място, а Лига Европа +ВИДЕО

Треньорът на Левски Николай Митов отписа второто място в първенството като цел пред отбора до края на сезона. Месеци наред „сините” водеха пред ЦСКА на втората позиция, но сега бяха настигнати и още в събота „армейците” могат да дръпнат с 3 точки напред, ако бият Черно море като гости. Тази вечер Левски загуби с 1:2 от Локо (Пд) на „Лаута”.

„Поздравявам Локомотив Пловдив за победата. Стана един добър мач, за съжаление загубихме. Ще си извадим поуки и гледаме към следващия мач. Допуснахме ситуации от статични положения за нас. Каквото трябва, ще го кажа на футболистите. Пропуските с работа се преодоляват. Има моменти, в които трябва и класа. През целия мач ние владееха и държахме топката, но грешки които не трябва да се допускат. При втория гол човек на пенала ни вкарва гол, вместо да се ритне топката. Това са неща, които като направиш такива грешки, за съжаление губиш”, коментира Николай Митов след поражението.

И после обясни, че второто място не е цел.

„Всеки мач излизаме за победа, няма лесни мачове. Сега излизаме за победа на „Герена” срещу Лудогорец, това е. Не ни е цел второ място. Имаме цел Лига Европа. Като не е първо място, няма значение за Левски”.

Митов на практика призна, че играчите с изтичащи договори няма да помиришат терен до края на сезона, защото той вече иска да види на кого може да разчита за следващия сезон.

„Те няма да помогнат на Левски. Левски като не може да стане шампион аз искам да видя на кого мога да разчитам през новия сезон. Ще видите след 31 май. Навсякъде може да липсва класа. Това е положението в момента. Имаме още 4 мача, които трябва да ги изиграем и то на ниво”.

Митов отказа да дискутира трансферната политика за лятото и дали ще се инвестират пари за нападатели или изобщо за чужденци.

„Не искам да коментирам това и не е моя работа. Това е клубна политика, която ние си я знаем вътре и не искам да коментирам”.

На своя брифинг след това Митов каза, че Левски още е далеч от истината и затова не може да намери постоянство в играта.

„Не, с нищо не са ни изненадали Локомотив (Пловдив). Знаехме им силните страни. От статично положение ни вкараха втория гол и първия гол топката беше от корнер за нас. Допуснахме грешки, които не трябва да се допускат. Тая игра е на голове и на грешки. Не бих казал, че сме играли слабо, но загубихме. Да, резултатите са непостоянни, така е. Левски трябва да е един силен отбор, а не постоянно да има текучество. Далеч сме от истината, за да виждаме постоянство в играта”, каза той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки