Русия се завърна на първо място в група "А" с победа над Словакия

Беларус елиминира Словения на световното първенство по хокей

Русия се завърна на първо място в група "А" с победа над Словакия
Русия си върна първото място в група "А" на Световното първенство по хокей на лед, след като разгроми с 6:0 Словакия в петия си мач на турнира. Руснаците са с 14 точки и водят с две пред Съединените щати, които се наложиха с 5:3 над Латвия по-рано днес. 
 
Сборная реши изхода на мача още в първата третина, след като Евгени Даданов вкара голове във втората и 14-ата минута, като и в двата случая му асистираха Никита Гусев и Вадим Шипачьов. Андрей Миронов покачи на 3:0 в последните секунди на първата част, а през втората се разписаха Никита Кучеров и Иван Телегин. Владислав Гавриков пък оформи крайното 6:0 само 4:13 минути преди финалната сирена.
 
Словакия напуска почти със сигурност турнира, след като изостава с пет точки от Латвия само два мача преди края на група "А".
 
Беларус изхвърли Словакия в Дивизия I-A, след като спечели директния двубой с 5:2. Беларусите поведоха с гол на Александър Павлович в средата на първата третина, но словаците стигнаха до пълен обрат с шайби на Зига Йеглич и Давид Романов в рамките на две минути в края на първата част. Евгени Ковиршин обаче изравни след 29 секунди игра във втората, а до нейния край се разписаха Павлович, Иля Шинкевич и Андрей Стас, които оформиха крайния резултат.
 

Беларус записа петата си поредна победа над Словения на световни първенства, но няма шанс за място на осминафиналите през група "Б". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки