Георги Глушков откри второто ДП по баскетбол на колички

„Много съм щастлив, че отборите вече са 4 и се появи тим, носещ легендарното име на ЦСКА“, каза той

Георги Глушков откри второто ДП по баскетбол на колички

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков откри официално Второто Държавно първенство по баскетбол на колички. Стартът тази година бе даден в Крнево.

„Много съм щастлив, че отборите вече са четири. Появи се и тим, носещ легендарно име, в лицето на ЦСКА“, каза Глушков. Той прочете и поздравителен Адрес от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев. „Уверявам Ви,  че в лицето на Министерството на младежта и спорта Вие имате един верен приятел, на когото можете да разчитате за съдействие“, се казва в писмото на министър Кралев.

Турнирът започна с дебюта на ЦСКА в шампионата. „Армейците“ победиха шампиона София Балкан с 41:24. 12 точки за успеха вкара Юлиян Митов, а Георги Иванов добави 8. За София Балкан с 8 се отличи Илиян Атанасов.

Във втрия мач за деня Никея Варна надигра убедително Джавелин с 62:20. С 14 точки се отличи капитанът на варненци Мартин Иванов, а 17 вкара Пламен Любенов. За бургазлии 12 записа Ивайло Вълчев.

Джавелин записа поражение и от ЦСКА – с 13:66, след като Георги Иванов бе безпощаден в стрелбата и наниза 24 точки, включително серия от 10 точки.

В най-завързания мач от деня Никея Варна победи София Балкан с 32:48. Отново Пламен Любенов бе най-резултатен за победителите с 19 точки, а Мартин Иванов добави 13 точки. За столичани Илиян Атанасов се отличи с 10 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки