Винъс се изпоти доста срещу казахстанка в Рим

Веснина отпадна от квалификантка

Винъс се изпоти доста срещу казахстанка в Рим

Бившите шампионки Винъс Уилямс (САЩ) и Йелена Янкович (Сърбия) се класираха за втория кръг на силния турнир на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд от малко над 3 милиона долара.

Поставената под номер 9 Уилямс се наложи трудно над Ярослава Шведова (Казахстан) с 6:4, 7:6(4) след час и половина на корта. 36-годишната американка навакса ранно изоставане от 0:2 по пътя си към успеха в първия сет, който взе с решаващ пробив в десетия гейм. Във втората част Уилямс пропиля аванс от 3:0, като при 5:4 Шведова дори сервираше за изравняване на резултата, но не успя. В оследвалият тайбрек започна равностойно до 3:3 точки, след което американката взе четири от следващите пет разигравания, за да триумфира.

Във втория кръг Винъс Уилямс ще играе Леся Цуренко (Украйна). Най-големите успехи на Уилямс на надпреварата в Рим са от края на миналия век. Тя печели титлата през 1999 година, а сезон по-рано достига до финала.

Друга бивша номер 1 в света Йелена Янкович пък се справи с Алисън Риск с 6:3, 6:3. Янкович е двукратна победителка в италианската столица през 2007 и 2008 година.

Вицешампионката през 2011 година Саманта Стоусър (Австралия) отпадна на старта след поражение от 12-ата в схемата Анастасия Павлюченкова (Русия) с 4:6, 7:6(5), 1:6.

В мач между две бивши финалистки в турнира Ализе Корне от Франция се справи с представителката на домакините Сара Ерани с 6:3, 6:4. Така Корне, вицешампионка от 2008 година, ще играе във втория кръг срещу поставената под номер 8 Елина Свитолина (Украйна). Елина достигна до мача за титлата в Рим през 2014 година, но загуби от Серина Уилямс с 3:6, 0:6.

Квалификантката Цян Ван (Китай) поднесе изненадата на деня след успех над 11-ата в схемата Елена Веснина (Русия) с 6:2, 6:4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки