Конте: Новата ни цел са рекордните 30 победи за сезона

"Нямам търпение да видя как Джон Тери вдига трофея в неделя, той доказа, че може да играе още"

Конте: Новата ни цел са рекордните 30 победи за сезона

Мениджърът Антонио Конте иска Челси да спечели рекордните 30 победи във Висшата лига на Англия през сезона. Лондончани триумфираха предсрочно с шампионската титла и до момента са с 29 успеха. Късно снощи "сините" победиха трудно с 4:3 у дома срещу Уотфорд.

„Голяма нощ за нас, защото спечелихме титлата. Взех решение да направя девет промени в състава и да дам шанс на много млади играчи да стартират. Трябва да бъда доволен, защото техният отговор беше много добър. Допуснахме три гола, но отбелязахме четири и създадохме много положения. Най-важното беше, че спечелихме. Сега имаме за цел да спечелим 30 мача /бел. ред. което би било рекорд за Висшата лига в един сезон/”, обясни Конте след успеха пред „Би Би Си”.

„Най-важното беше да спечелим първенството. После, ако имаме възможност да подобрим тези рекорди, трябва да опитаме. Можем да постигнем тази цел. Играчите и аз искаме това”.

Конте поздрави и оттеглящия се капитан Джон Тери, който напуска в края на сезона и обмисля отказване.

„Той е страхотен човек и ми помогна много в първия ми сезон. Неговата роля на терена и извън него е фантастична. Мисля, че тази вечер той показа, че може да продължи да играе. Доволен съм, че вкара чудесен гол и спечелихме още един мач. Очаквам да го видя как вдига трофея в неделя, той го заслужава”, каза италианецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки