С шествие и концерт ще бъде отбелязан Денят на спорта в Хасково

Ще има състезания по стрийтбол, футбол и приятелска среща по баскетбол

С шествие и концерт ще бъде отбелязан Денят на спорта в Хасково

С шествие под надслов "Спортът е моята дрога" в Хасково ще бъде отбелязан утрешният Ден на спорта. Учениците от Спортно училище "Стефан Караджа" и мажоретен състав ще дефилират до откритата сцена на централния площад "Свобода".

Там в 18.30 часа ще бъдат представени демонстрации по 4 вида спорт - джудо, футбол, хандбал и бадминтон. Веднага след показните упражнения е концерта на Михаела Маринова.

През целия ден преди това са предвидени множество прояви. В 14 часа започва състезание по стрийтбол пред зала " Дружба". В него могат да участват момичета и момчета до 12 години и смесени отбори до 14 години. Надпреварата включва стрелба от далечно разстояние и последователно вкарване на наказателни удари.

В 17 часа на спортните площадки в парк "Авеню" се поставя началото на футболен турнир за деца родени през 2009 година. В турнира са заявили участие 5 тима, които ще играят по схемата "всеки срещу всеки". Час по-късно в зала "Дружба" започва приятелска среща между кадетите от баскетболен клуб Хасково и гостите от Розова долина - Казанлък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки