Само ден остава до началото на 3х3 тура на България за 2017

Домакин на встъпителното събитие за сезона е баскетболната площадка пред зала „Строител“ в Пловдив

Само ден остава до началото на 3х3 тура на България за 2017

По това време в утрешния ден състезанията в първия турнир от българското стрийтбол първенство за тази година вече ще са започнали, съобщават организаторите и допълват:

Домакин на встъпителното събитие за сезона е баскетболната площадка пред зала „Строител“ в Пловдив, където среща ще си дадат най-добрите баскетболисти по тройки от Тракия и околностите. Интересен детайл е, че състезанието ще има и международен привкус, с два отбора от Сърбия и Турция, които потвърдиха участието си през изминалата седмица.

Спортните състезания ще започнат с надпревари между най-младите баскетболисти във възрастова група до 15 години за момичета и момчета. Ще ги последват девойките и юношите до 18, които ще излъчат победителите си в събота по обяд. Записването за участие при подрастващите ще се извършва на място в 9:00ч., а състезанията ще започнат точно в 10:00 ч.

Кулминацията на деня ще бъде отворения турнир за мъже над 18 години, който започва в 14:00ч. Записването на отбори продължава да тече в онлайн платформата на ФИБА 3x3planet.com, а ще се допускат и отбори дошли на място, но не и след 13:00ч. на 20-ти май.

Учтиво молим всички регистрирали се отбори да са на мястото на турнира поне час преди началото на мачовете в груповата фаза, за получаване на екипи и уточнение на системата на провеждане на състезанието.

Освен за титлата Шампион на Пловдив и място на Финалния турнир на българското 3х3 първенство, отборите ще се борят и за атрактивни награди, осигурени от спонсорите на тура VIVACOM, магазини Foot Court и топки Wilson. Първото място ще донесе на най-добрия отбор и 4 чисто нови мобилни телефони Huaway P8 lite.

За доброто настроение на всички зрители и фенове ще се грижи и DJ Drop Marley, а водещ на турнира ще е небезизвестният в баскетболните среди MC Lubaka. Ще има много игри с публиката, състезание по стрелба от тройката и турнир по забивки. Ще присъстват видни баскетболни личности от града под тепетата – капитанът на местния Академик Бултекс99 Илко Нанев и един от най-изявените ни международни съдии – Мартин Хорозов.

Ако сте далеч от Пловдив тази събота пак ще можете да се насладите на качествен баскетбол – потърсете ни в YouTube на канала ни Basketball TV, където ще предаваме всички срещи на живо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки