Стойчо забрани на играчите да се контузват и разболяват

Ситуацията преди мача с Литекс е критична, ЦСКА разполага само с 10 полеви играчи

Стойчо забрани на играчите да се контузват и разболяват

Стойчо Младенов издаде нов закон в ЦСКА - никой няма право да се контузва или да се разболява! Забраната звучи абсурд­но, но това е единственият шанс през август „червени­те" да имат отбор. Друг е въпросът колко е боеспособен.

За гостуването на Ли­текс в първия кръг ЦСКА има точно 10 полеви футбо­листи. Клубът ще обжалва във вторник, но не се знае кога апелативната комисия ще се събере.

Дори спорният Абел Анисе, заради когото БФС спря картотеките на нови до 1 септември, не може да играе. Причината е червен картон, получен преди по­чти година като футболист на Черноморец. Анисе е наказан за два мача за чер­вен картон, а е изтърпял са­мо един през 2011 -а. Други­ят наказан от миналия се­зон е защитникът Ангел Грънчов, изгонен в послед­ния кръг с Лудогорец.

„Забранявам ви да се контузвате, да излизате с род­нини и приятели, да се раз­болявате - казал Младенов пред отбора. - Този месец е изключително важен за ЦСКА. И искам всички да мислите единствено за отбора и мачовете. Няма кой да ни помогне. Ние трябва да браним и спасим ЦСКА.".

Вечният контузен в тима Костадин Стоянов отново няма да играе. След като цяла пролет отсъстваше заради счупен крак, брани­телят с 15 000 евро месечна заплата, сега също е мисте­риозно контузен. Стоянов не игра в нито един от срам­ните мачове с Мура.

Наличните полеви футболисти за гостуването в Ли­текс са защитниците Иван Бандаловски, Нилсон, Апостол Попов и Пламен Крачунов. В халфовата линия са върнатият по спешност капитан Тодор Янчев, Саша Лукас, Антон Карачанаков. Както нападателите Килиън Шеридън, Нджонго Присо и Станко Йовчев. Групата ще бъде попълнена от юноши, но още не се знае кой ще влезе в състава за „Литекс".

Футболистите на ЦСКА заедно с новото си попълне­ние Себастиен Скироли слушаха 30-минутна лек­ция от Борислав Алексан­дров за промените в съдий­ските правила.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки