Николай Киров: От доста време Ботев (Пд) не е печелил трофей, а очаквания винаги има (ВИДЕО)

„Надявам се да използваме един от двата шанса за участие в Лига Европа”

Николай Киров: От доста време Ботев (Пд) не е печелил трофей, а очаквания винаги има (ВИДЕО)

„Надявам се да използваме един от двата шанса за участие в Лига Европа през новия сезон.”

Това заяви треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров преди финала за Купата на България срещу Лудогорец, който ще се проведе в сряда от 18:30 часа на националния стадион „Васил Левски”. При успех „канарчетата” ще си осигурят участие на международната сцена, а при поражение ще имат още една възможност да сторят това, чрез плейофите в Първа професионална лига.

„Само бъдещето ще покаже дали Ботев е готов за Европа”, посочи Белия, а после сподели очакванията си за предстоящия двубой с шампиона на България.

„Според мен и двата отбора практикуваме приятни за окото стилове на игра. Затова смятам, че ще предложим зрелище на публиката. Аз мисля, че и двата отбора ще атакуват, защото такива са философиите им за футбола.”

„От доста време Ботев не е печелил трофей, а очаквания има всяка година. Нещата са различни, спрямо последния ни финал, но очаквания винаги има.”

За ситуацията в „жълто-черния” клуб:

„Преминахме през доста трудна година, надявам се през новата нещата да се подобрят. Наясно сме как трябва да изглежда отборът ни през следващия сезон и не смятам, че един мач може да ни повлияе по някакъв начин.”

За бъдещето на играещите под наем в Пловдив футболисти:

„При Тодор Неделев и Антонио Вутов решенията се взимат от клубовете, чиято собственост са те. Първо трябва да се върнат в отборите си, а после вече Майнц и Удинезе ще решават.”

За фаворита в срещата с Лудогорец:

„Ясно е, че всеки иска трофея. Надявам се нещата да се решат на терена и да има феърплей.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки