Георги Пеев: Вместо в Амкар, можех да играя в Арсенал или в Манчестър Сити

"Дарби Каунти и други средняшки отбори също се интересуваха от мен"

Георги Пеев: Вместо в Амкар, можех да играя в Арсенал или в Манчестър Сити

Бившият национал на България и полузащитник на Амкар Перм Георги Пеев заяви в интервю за вестник Известия, че е могъл да се окаже не в клуба от Перм, а в Арсенал Лондон. Но не само това, от него са се интересували Манчестър Сити и други отбори.

"Привържениците може и да не повярват, но аз можех да попадна не в Амкар, а например в Арсенал Лондон - казва Пеев. - Имаше интерес, аз общувах с агент от Англия, но до преговори между клубовете не се стигна. Две години и половина след това аз подписах договор с Амкар. Имаше предложения и от Манчестър Сити още до момента, в който не бяха започнали да купуват топ-звезди, нямаха тези богати спосори. Дарби Каунти и други средняшки отбори също се интересуваха от мен. Но не съжалявам, че се оказах в Амкар и прекарах там толкова много години. В Перм получих любовта и уважението на феновете. А мене това ме устройваше".

Също така той добавя, че Спартак Москва заслужено е станал шампион на Русия, но пък е очаквал много повече от Зенит Санкт Петербург.

"Разбира се, че следя първенството на Русия. Смятам, че през първия месец след зимната пауза най-добре от всички се представяше Урал. Екатеринбургци направиха никак не лоша победна серия. Обратно, при Амкар- играеха добре в първата част от сезона, а точно преди края - не много добре. Очаквано Спартак е на първо място. "Червено-белите" показват много добър футбол и заслужиха шампионската титла. "Да си призная, предполагах, че Зенит ще бъде по-силен, но питерци показват недостатъчно качествена игра. А в състава на "синьо-белите" са събрани най-добрите футболисти на Русия и затова очаквах повече от тях. Сега те не играят на шампионско ниво, за разлика от Спартак", обясни виждането си за първенството на Русия Георги Пеев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки