Прохазка: Този път ще победим ЦСКА

„За следващия сезон ще видим какво ще реши ръководството - дали да налага юноши, или да прави отбор за титла”

Прохазка: Този път ще победим ЦСКА

Универсалният футболист на Левски Роман Прохазка заяви, че сините ще изиграят далеч по-силен мач срещу ЦСКА, отколкото предишния, в който загубиха с 0:3. През сезона словакът вкара на червените - при успеха с 2:1 през пролетта се разписа от дузпа. В последното дерби той участва в сбиване в края и бе изгонен, след което наказан за 3 двубоя.

"В предишния мач не играхме добре. Резултатът беше много лош за нас, така че имаме за какво да се реваншираме - както пред феновете, така и пред нас самите като отбор. Надявам се, че този път ще победим. Необходимо е да се концентрираме единствено върху нашето представяне. Разбира се, трябва да играем много по-добре, отколкото при 0:3. Няма да повторим онзи двубой, няма да покажем същата игра. Победата и трите точки са много важни. Няма значение с каква разлика ще спечелиш този двубой, просто трябва да победиш в него", каза Роман, който бе десен бек в последните два сблъсъка с ЦСКА.

"Само като вратар няма да мога да се наложа. За мен не е проблем да играя на позицията, на която ме сложи треньорът. Винаги обаче съм казвал, че най-удобно се чувствам като вътрешен халф. Мисля, че там играя най-добре", каза Роман пред Диема спорт.

Мачът в неделя е много важен за сините. В момента те са трети в класирането, с 2 точки по-малко от ЦСКА. Така че само победа устройва тима в битката за второто място. То ще гарантира директно участие в Лига Европа (ако клубът получи лиценз). Третата позиция праща на бараж за ЛЕ срещу Верея на 4 юни.

"За мен не е все едно дали ще свършим трети или десети, или втори. Има някаква разлика. Трябва да гледаме и класирането. Имаме много големи шансове да станем втори и вярвам, че ще го направим", допълни той и похвали треньора Николай Митов. "За един футболист не са хубави честите смени, защото, докато свикнеш с някого и към изискванията за стила му, на негово място идва друг. Навсякъде по света обаче е така - като няма резултати, треньорът се сменя. Все пак не можеш да замениш 20 играчи - този, който си тръгва, е наставникът. Вече свикнахме с Николай Митов. Мисля, че той е добър специалист, голям мотиватор е. Дава ни самочувствие. Много често говори с футболистите, което за мен е много важно. Той е добър треньор за Левски", отсече Прохазка.

През кампанията Роман има 7 гола, като 4 от тях са от 11-метрови наказателни удари. "При дузпите искам главата да ми е чиста. В този момент не мисля за нищо. Просто се доверявам на интуицията. Преди удара винаги знам къде ще бия и къде ще отиде топката, не гледам много вратаря."

Прохазка посочи, че не може да обещае на запалянковците трофей през следващата кампания. "Когато дойдох в Левски, бях сигурен, че поне веднъж ще стана шампион, поне веднъж ще взема купата. За четири години обаче не се получи. Това не е хубаво, не винаги става това, което искаш. Аз съм човек, който не харесва да казва големи приказки и да дава обещания, че следващата година ще станем шампиони. Да, Левски е голям отбор, който трябва да се бори за титлата, в това няма спор. Но не мога да кажа, че следващия сезон ще вземем купата и титлата и ще влезем в групите на Лига Европа. Просто ще видим каква ще е и селекцията. Да видим какво ще реши ръководството - дали ще налага юноши, или ще прави отбор за титла", завърши Прохазка.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки