ПСЖ спечели за трета поредна година Купата на Франция (ВИДЕО)

"Принцовете" се измъчиха на финала срещу Анже, спечелиха след автогол в добавеното време

ПСЖ спечели за трета поредна година Купата на Франция (ВИДЕО)

Пари Сен Жермен спечели за трета поредна година Купата на Франция, след като на финала се наложи с 1:0 над Анже. Парижани имаха пълен контрол на терена, но не успяха да стигнат до попадение през 90-те минути на „Стад дьо Франс”. В добавеното време Сисоко си вкара автогол и подари купата на ПСЖ.

Срещата започна с натиск на парижани, които за четвърт час пропиляха няколко чисти положения. Още във 2-ата минута Ди Мария пробва далечен изстрел, но прати над напречната греда, а Верати в 9-ата изведе Орие отдясно, но ударът на бранителя бе отклонен от вратаря Летелие.

Кавани на няколко пъти не показа точен мерник, а в 24-ата след негов удар топката се отби в крака на Томас и срещна гредата.

В 27-ата минута символичните домакини отвърнаха, но удар на Пепе от границата на пеналта прати топката в гредата.

Малко преди почивката Ди Мария пусна за Орие отдясно, но диагоналният удар на котдивоареца мина встрани от вратата, а двама негови съотборници пропуснаха да отклонят в мрежата.

След почивката доминацията на „принцовете” продължи, но отново с нулев резултат. ПСЖ атакуваше, но при завършващата фаза парижани имаха крайно неточни изпълнения.

В 84-ата минута Кавани бе притиснат от Траоре, но успя да задържи топката и от 12- 13 метра стреля встрани от вратата.

Късметът се усмихна на гостите в добавеното време. При изпълнение на корнер Кавани скочи на близката греда, но стана под топката, а Сисоко отклони в собствената си врата и вратарят Лателие нямаше как да реагира.

Автоголът се оказа достатъчен за ПСЖ да триумфира в надпреварата и футболистите на Унай Емери успяха частично да се реабилитират пред феновете си за шокиращото отпадане от Шампионска лига и второто място в шампионата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки