Четири години по-късно: Гришо си спомни що е победа на „Ролан Гарос” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българинът надви на централния корт френския ветеран Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4

Четири години по-късно: Гришо си спомни що е победа на „Ролан Гарос” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров се класира за втория кръг на „Ролан Гарос”.

Българинът победи без особени затруднения представителя на домакините Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4.

Мачът на централния корт "Филип Шатрие" продължи 109 минути.

Така Гришо прекъсна серията си от четири загуби във втория за годината турнир от Големия шлем, три от които още на старта.

Сега обаче хасковлията почти не даде шансове на 37-годишния си опонент, с изключение на заключителната част от мача, когато си позволи да експериментира.

Димитров започна трудно срещата, макар и сервирайки, като изостана с 15:40, но след 9 минути игра успя да вземе подаването си. Робер също имаше проблеми на линията и Гришо поведе с 30:0 във втората част, ала ветеранът стигна до пробив и изравни – 1:1.

След това 27-годишният Димитров записа два бързи гейма, а накрая направи и още един пробив, за да затвори сета при 6:2.

Намиращият се на 12-а позиция в световната ранглиста българин започна вихрено след паузата и спечели на нула, но при следващия си сервиз-гейм трябваше да спасява две точки за пробив.

Гришо го стори, веднага след което на свой ред проби и затвърди, но при 5:2 в своя полза също сгреши при подаването си. Все пак хасковлията затвори втория сет при 6:3 и започна по най-добрия начин третия – с пробив.

Впоследствие Димитров поведе с 4:0, но французинът не се отказа и успя да стигне до 4:5, ала в крайна сметка българинът не трепна от линията и постигна първата си победа на „Ролан Гарос” от 4 г. насам.

За последно той успя спечели два пъти през 2013-та (срещу Алехандро Фая и Лука Пуй), но отстъпи пред Новак Джокович в третия кръг, което е и най-доброто му постижение в Откритото първенство на Франция до момента. 

С успеха си днес хасковлията си осигури 45 т. за световната ранглиста и €70 000 от наградния фонд, а във втори кръг в сряда ще играе срещу петкратния четвъртфиналист в турнира Томи Робредо (Испания).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки