Синдикът за днешния търг: Ще бъде ужас

Какво ще я правят емблемата тези четири фирми, пита министър Кралев, а ЦСКА ТВ ще излъчва на живо търга

Синдикът за днешния търг: Ще бъде ужас

ЦСКА се готви за поредната си битка днес, пише "Тема спорт".

Но тя няма да е на терена, а извън него, както доста често се случва през последните години.

От 13:00 до 14:00 часа в Кърджали ще се проведе вторият търг за емблемата. А участниците ще са същите като при първото наддаване на "Армията" на 30 март - ЦСКА, Никола Газдов и фирмите "Интегрис Лаб" и "Еко Депозит Солюшънс". Армейците многократно заявиха, че тези три кандидата са свързани със силния човек в Лудогорец Кирил Домусчиев.

Предаването "Господари на ефира" пък излъчи репортаж, 8 който се проследяват любопитни взаимовръзки, водещи до една персона. Така днес битката се очертава не просто за някаква си емблема, каквито е имало много... Стотици фено-ве на ЦСКА от цялата страна се стягат за десант в Кърджали, като тяхната бройка може да достигне 1000. Армейската общност е готова да брани емблемата от посегателства на натрапници.

"Задатъци за участие в търга за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност) са внесли същите четири участника, които се явиха и на първото наддаване”, съобщават от „Българска армия” и допълват:

„Освен ЦСКА, това са лицето Никола Газдов и фирмите "Интегрис Лаб" ООД и "Еко Депозит Сълюшънс" ЕООД. Разследване на телевизионното предаване "Господари на ефира" през миналата седмица ясно показа връзката между двете фирми и собственика на ПФК Лудогорец 1945 АД. Физическото лице Никола Газдов пък е син на финансовата директорка на футболния проект от Разград г-жа Теменуга Газдова.”

„Отново външни на армейската общност лица протягат своите ръце към нещо, което не им принадлежи. Търгът ще се проведе днес от 13:00 до 14:00 часа в гр. Кърджали, ул. Хан Аспарух № 5, вх. В, ап. 12. ЦСКА ТВ ще излъчи на живо търга за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Предаването ще е за всички фенове на ЦСКА, които няма да имат възможност да присъстват лично на опита за присвояване на това, което е наше. Очаквайте подробности в сайта през целия ден!", заявиха от ЦСКА в съобщения на клубния си сайт, а синдикът на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД Дора Милева изрази сериозно притеснение за търга.

"Ще бъде ужас. Много искам всичко да приключи. Всичко е в интерес на кредиторите. Взети са необходимите мерки, за да бъде осигурено нормалното протичане на събитието", коментира Милева пред "Дневник".

Участниците в търга трябваше да внесат до вчера в 17:00 часа 10% от общата сума, на която бяха оценени активите (1 646 325 лева). В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева. Допълнителните активи са старият автобус (47 190 лева), служебни автомобили (23 970 лева), екипи и стоки (25 050 лева), както и вземания за 88 000 лева.

Министърът на спорта Красен Кралев пък подкрепи ЦСКА в неговата битка за емблемата.

"Има напрежение във всяко нещо, свързано с ЦСКА. Утре (б.р. - днес) е търгът за емблемата. Имаше един провален. Появяват се всякакви хора, фирми, които искат да участват в тези търгове. Нещата трябва да бъдат много добре подготвени, публични и ясни. Всичко да става пред очите на хората. Трябва да е ясно кой каква позиция заема, футболен клуб се явява да си вземе емблемата и наследството през годините. Явяват се и някакви фирми. Те какво ще я правят тази емблема? Имат право да кандидатстват. Законът е такъв. Но моралът вече е другата страна на тази монета. Има юридическо право, има и морално право да участваш в тези конкурси", каза Кралев пред bTV.

"Специално за ЦСКА, казусът с базите не е решен и се прехвърля като горещ картоф заради големия обществен интерес. Ние сме заявили ясно воля, имаме възможността и желанието да разрешим този проблем. За съжаление през трите седмици на служебното правителство не беше направено нищо от страх за поемане на отговорност. Сега подготвяме условията по търга", допълни Кралев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки