Милко Георгиев: БФС се дирижира от Разград, погрижиха се да похарчим 10 млн. лв. и да не играем в Европа! (ВИДЕО)

„Сагата с емблемата приключи, но не и войната с палячовците от Лудогорец 1948”

Милко Георгиев: БФС се дирижира от Разград, погрижиха се да похарчим 10 млн. лв. и да не играем в Европа! (ВИДЕО)

„На Гриша Ганчев лично тази емблема не му трябва - тя е на феновете.”

Това заяви административният директор на ЦСКА Милко Георгиев, след като стана ясно, че клубът от „Българска армия” ще придобие активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Те бяха продадени на търг в град Кърджали срещу сумата от 8 млн. лева.

„Защо ще участваме в търг, ако не смятаме да платим сумата”, отговори Георгиев на изразените от Никола Газдов съмнения, че парите ще бъдат доплатени.

„Вижте, войната не е приключила, очаквам да излезе нещо друго срещу нас, което ще задейства друг механизъм. Очевидно тук номерът не мина, чакаме следващия. Всичко очакваме от тях, днес също е станала една простотия, но няма значение. Тези хора няма да ни оставят на мира. Ако искат догодина да не играем футбол, а да играят само Лудогорец. Да прекръстят всички отбори на Лудогорец и да си играят само те”, отсече „червеният” директор.

„По-миналото лято, когато на Домусчиев му се предложиха акциите на ЦСКА, защо не го оздрави, а сега праща тези палячовци? Ако той няма нищо общо, защо неговите адвокати го представляват? Синчето (Никола Газдов) представлява себе си, а не Лудогорец 1948!”

„Постараха се да изхарчим над 10 млн. лв. бюджет, за да сигурни, че няма да участваме в Европа. С това ръководство на БФС и с тези манипулации, които се извършват от един човек в Изпълкома, няма как да участваме на този етап в Лига Европа. Получихме документацията между БФС и УЕФА, но от имейлите става ясно, че е имало телефонни разговори и така продължава кореспонденцията. А вече какво са си говорили по телефона… Ще решим дали ще обжалваме решението на УЕФА за Европа, но БФС не е молил УЕФА да прави компромис за ЦСКА, но в един от имейлите задава въпроса така, че автоматично отговорът може да е само един. Този въпрос бе формулиран така, че да не участваме в евротурнирите. Питайте БФС защо, те пак се скриха. Аз съм убеден, че това нещо се дирижира от Разград. Решенията на БФС, форматът на първенството и фирмите, които участваха. Футболният съюз се ръководи от Разград!”

„Давам пример – Дисциплинарната комисия, когато наказваше ЦСКА, нас дори не ни повикаха. Левски ги викнаха, те дадоха обяснение и глобата им бе намалена наполовина. Нас ни пращат на Апелативна комисия, чийто председател е баща на делегата, който е написал доклада за свастиката.”

За треньора:

„Защо да не остава Стамен Белчев? Футболистите си имат договори и им се плаща да играят. Ще се промени единствено етапът на подготовката, вероятно ще започнем по-късно, но грабнакът на отбора ще се запази.”

За търга:

„Сагата с емблемата приключи, но не и войната с палячовците от североизточна България. Публиката определя кой е армеец, а не емблемите и марките. Снимате ги хората как плачат от радост. Аз не съм предполагал такава подкрепа, въпреки решението на УЕФА да не играем в Европа. Можеше да го сторим, но си има правилник с много членове и алинеи, а в крайна сметка виждаме резултата. Аз нямам съмнения откъде е дошло това нещо. Феновете обаче искат да си следваме плана, да си оправим базите и да изградим един силен отбор, което вече се случва – всички го виждате. ЦСКА има трима собственици, които застават с лицата си, а не ползваме подставени лица!”

„Тези палячовци повече не смятам да ги коментирам. Не знам защо са влезли по-рано в офиса на синдика, може да се гушкали горе с бабата през нощта, знам ли. Вие сте от 10:00 ч. сутринта тук и не са ги видели. Въпреки това, в решението на УЕФА вече падна една от основните им опорни точки, че ЦСКА е Литекс. От документите ясно се вижда, че е ЦСКА, сега да видим коя ще е втората им точка.”

„Вече очаквам нормални неща, а не да правим циркове в Кърджали. Очаквам държавата в лицето на г-н Кралев да се намеси, за да не се правят такива циркове повече. Ако искаш да участваш открито, ще дойдеш с един човек, както ние, а не с 3 фирми. Сега говорят, че нямало да платим? Айде стига вече!”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки