Фамозен гол даде точка на Левски (ВИДЕО)

Левски и Черно море не се победиха

Фамозен гол даде точка на Левски (ВИДЕО)

Левски и Черно море не успяха да се победят в последен мач от плейофната фаза на Първа лига.

Пред обидно малко публика на „Герена”, двата тим изиграха приятен двубой, украсен с 4 попадения.

Гостите на два пъти повеждаха в резултата, но Левски изравняваше за крайното 2:2. Точката за столичани бе спечелена след уникално попадение на Прохазка, който намери горния ляв ъгъл с удар далеч извън наказателното поле.

 

Първото полувреме премина почти в тренировъчно темпо. За сивата картинка на „Герена” допринесоха още празните трибуни и гробната тишина. Тя се разсейваше само за някое и друго освиркване към по-опитните футболисти на „сините” и аплодисменти за юношите. Още в началните секунди на мача Николай Кръстев трябваше да се намесва на два пъти, за да не се стигне до гол от съблекалнята за гостите. Александър Цветков пък стреля до гредата от дистанция. Алекс Боримиров опита да прехвърли вратаря на Черно море, но без успех. Малко преди да изтече половин час игра, Адениджи направи фрапантен пропуск. Кабов центрира хубаво и Бабатунде засече с глава от вратарското поле. Михайлов обаче с фантастичен рефлекс успя да избие от самата голлиния. Станислав Иванов засече с глава центриране от фаул, но неточно. Така се стигна до 40-ата минута, когато варненци поведоха. Мартин Костадинов отне вляво от наказателното на Станислав Иванов, нахлу в наказателното поле и с удар по земята прати топката между краката на Кръстев за 0:1. 60 секунди преди края на полувремето Левски направи нов сериозен пропуск. Бабатунде центрира отдясно, Станислав Иванов засече от вратарското поле, но отново Михайлов се намеси решително.

Втората част бе далеч по-интересна и започна с нова възможност за Левски. Влезлият като резерва Краев намери в наказателното поле Адениджи, чийто удар обаче бе отразен от вратаря на гостите. Последва размяна на по един неточен изстрел, дело на Прохазка и Балджийски. Краев направи хубав пробив, но вместо да нанесе решителен удар, реши да подава към Прохазка, чийто удар бе блокиран. В ответната атака пък Балджийски стреля опасно, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер. След час игра „сините” направиха трети фрапантен пропуск. Тройна комбинация Краев - Адениджи - Боримиров остави последния сам срещу вратаря. Ударът на Боримиров, обаче отново бе спасен от уникалния в този мач Михайлов. Удар от границата на наказателното поле на Прохазка пък премина до дясната греда. Гостите пък можеха да удвоят в 68-ата минута. Касабов стреля от далеч, но Кръстев изби. Топката обаче попада у Хлюпик, който от непосредствена близост стреля над вратата. В 74-ата минута Левски най-накрая изравни, като с основна заслуга бяха двете резерви. Антон Огнянов центрира отляво, а Божидар Краев засече с глава за 1:1. Радостта на „сините” обаче трая само 180 секунди. Хлюпик проби отдясно, нахлу в наказателното поле и върна към точката за изпълнение на дузпа. Там от движение 17-годишният Румен Касабов засече за 1:2. В 81-ата минута Левски изравни. Фамозен гол отбеляза Роман Прохазка. Словакът се разписа с топовен изстрел, далеч извън наказателното поле, който намери горния ляв ъгъл. 2 минути по-късно Божидар Краев не успя да намери от 3-4 метра опразнената врата, сътворявайки пропуска на мача. Минутка преди края на мача пък Александър Цветков получи втори жълт и съответно червен картон. В 3-ата минута на продължението Пиргов стреля до дясната греда.

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки