Дунав пречупи младите "армейци" и чака БФС за Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" биха с 1:0 след гол на Самир Аясс и взеха четвъртото място в Първа лига

Дунав пречупи младите "армейци" и чака БФС за Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав победи резервите на ЦСКА с 1:0 в последния 36-и кръг на плейофите в Първа лига и завърши на четвърто място в първия си сезон в елита от 25 години насам. Русенци финишираха с три точки пред Локо (Пд), който по същото време победи шампиона Лудогорец с 2:1 като гост. Самир Аясс вкара победния гол за „драконите” 20 минути преди края и отборът на Веселин Великов ще чака решението на БФС дали ще играе бараж срещу Верея за място в Лига Европа. Всички драми са продиктувани от неяснотата около ЦСКА, който изглежда не получава разрешение от УЕФА да играе в Европа през следващия сезон.

Пред пълните трибуни в Русе гостите започнаха по-добре, макар че играеха не с втория, ами направо с третия си отбор, след като почти всички асове от първия отбор бяха пуснати във ваканция. „Червените” си бяха гарантирали второ място и сребърните медали още след категоричното 3:0 в дербито с Левски в миналия кръг и завършиха сезона със загуба. Дебютиращият като титуляр за първия отбор Георги Търтов финтира и потърси далечния десен ъгъл от границата на наказателното поле, но Станислав Антонов се разтегна и изби. След още три минути капитанът на „армейците” днес Александър Дюлгеров овладя вдясно в наказателното поле и веднага стреля от малък ъгъл, но Антонов пак беше безупречен и спаси.

По-добрите минути за ЦСКА обаче продължиха до 15-ата и след това всичко интересно се случваше пред вратата на гостите. Конов направи първото си отлично спасяване в 18-ата минута и в движение успя да избие удара с глава на Васил Шопов.

Диян Димов засече с глава подаване от корнер, а Будинов стреля силно от малък ъгъл вляво, но Конов не трепна и не само спаси, но и лови. И в секундите преди края на първата част отново резервният вратар на „червените” беше победител след изстрел на деветката на „драконите”.

Втората част продължи с натиск на Дунав и пак Будинов видя как Конов спасява изстрела му през Дюлгеров. Малинов бутна съперник и капитанът на Дунав Диян Димов го дръпна за врата, за което и двамата получиха жълти картони.

Будинов беше най-близо до гола в 63-ата минута след странен удар с гръб на втора греда, но топката мина на сантиметри покрай близкия ляв страничен стълб.

Конов пък направи най-забележителното си спасяване точно в средата на втората част и с един крак изби удара на Шопов от малък ъгъл след дълго хвърлен тъч и свалена топка за десетката на домакините.

Мигът на Дунав най-сетне настъпи 20 минути преди края. Бившият играч на ЦСКА Самир Аясс засече с глава центриране от корнер вдясно и от ъгъла на вратарското поле идеално насочи в далечния ляв ъгъл за 1:0. Публиката изригна от кеф, а Аясс не се зарадва, демонстрирайки уважение към родния си клуб.

Нямаше и помен от натиск на гостите за изравнителен гол. Напротив, Дунав търсеше и втори гол и бе много близо до него, но Конов изби топовен изстрел на Диян Димов.

Русенската публика изпрати отбора си с овации след края на последния мач от плейофите в топ 6, а същото стори и агитката на ЦСКА със своите любимци.


Шампионски Кръг

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 36 25 8 3 59 83
2 ЦСКА 36 19 10 7 30 67
3 Левски 36 18 9 9 19 63
4 Дунав 36 15 10 11 2 55
5 Локо Пд 36 14 10 12 -2 52
6 Черно Море 36 13 8 15 -6 47

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки