Реал и Юве срещу историята (ВИДЕО)

Казусът "Бейл" е единственият въпрос пред Зидан

Реал и Юве срещу историята (ВИДЕО)

Малко са въпросителните преди днешния финал между Реал Мадрид и Ювентус в Шампионската лига. Една от тях е дали  Зинедин Зидан ще рискува с пускането в игра на Гарет Бейл, който пропусна последния близо месец заради контузия, която получи в дербито с Барселона. Тогава той започна като титуляр, макар  отново да не бе напълно възстановен след травма и трябваше да напусне принудително. Времето, в което Бейл се възстановяваше Иско влезе в ролята на негов заместник и свърши работата си фантастично. Неговата поява в състава наложи промяна п схемата на Реал от 4-3-3 на 4-4-2, която пък доведе и до повече баланс в защита на тима, която преди това допускаше леки голове.

В седмицата преди финала медии, анализатори и коментатори, разбира се, експлоатираха именно тази тема най-вече заради факта, че финалът тази вечер ще се играе в родния град на Бейл. Преди време Карло Анчслоги разкри, че една от причините за раздялата между него и Реал е именно уелската звезда. Или поточно влошаването на отношенията между италианеца и президента Флорентино Перес вследствие на начина, по който Анчелоти използваше Бейл, пише "Меридиан мач". По всичко изглежда, че Зидан се радва на свобода относно избора си на състав. На линия след шест седмици извън игра е и Дами Карвахал, но дали ще започне като титуляр без никаква игрова практика остава отново да бъде решено от Зидан.

Пред Масимилиано Алсгрн няма никакви въпросителни, а треньорът на Ювентус ще може дa разчита на перфектно сработената си машина в опит да стане едва деветият отбор, който печели требъл. Осем тима, които имат това постижение във визитката си са Барселона (2). Селтик, Аякс, ПСВ Айндховен, Интер и Манчестър Юнайтед. В Кардиф ще се срещнат най-впечатляващата атака в турнира - тази на Реал (32), отборът се разписа във всеки от 12-те си мача в турнира този, единственият непобеден отбор в турнира – Ювентус, с едва три допуснати гола в Шампионската лига през настоящата кампания.

Реал ще се опита стане тим в историята на Шампионската лига в настоящия и формат, който дублира трофея си, докато шампионът на Италия ще се опита да сложи край на проклятието на финалите, което тегне над клуба с шест загуби в осем мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки