Минчев вика център от Италия за световните квалификации

Вангелов е преминал през всички юношески и младежки формации на България. От него ще се очаква да помогне в битката в подкошието, след като за втора поредна година отказ да играе е направил Николай Върбанов

Минчев вика център от Италия за световните квалификации

Любомир Минчев ще даде шанс на 21-годишен център от Италия да дебютира за мъжкия национален отбор на България. Селекционерът на трикольорите ще обяви днес състава, на който ще разчита за старта на подготовката за световните квалификации през август. Според информация на Тема Спорт" в списъка ще бъде и играещият на Апенините Николай Вангeлов.

212-сантиметровият исполин ще попадне за пръв път в разширения състав на представителния ни тим. През този сезон той бе част от третодивизионния Палестри-на, с който загуби финалния плейоф за влизане в Серия А2 от Наполи. Юношата на Локомотив София изигра 23 мача за тима си, в които постигна средно по 5 точки, 3,5 борби и 0,6 асистенции за коефициент на полезно действие от 5,8 при 12,6 минути на паркета.

 
Вангелов е преминал през всички юношески и младежки формации на България. От него ще се очаква да помогне в битката в подкошието, след като за втора поредна година отказ да играе е направил Николай Върбанов. Центърът на Ямбол е провел разговор с Минчев, в който е съобщил, че иска да се възстанови от сезона в НБЛ и от контузиите, които е имал през кампанията.
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки