В Беларус: Сериозен интерес към мача с България

Местните медии отписаха своите

В Беларус: Сериозен интерес към мача с България

Сериозен е интересът към световната квалификация между Беларус и България, която ще се проведе днес в град Борисов от 21:45 часа.

Беларуските медии съобщават, че до вчера са били изкупени около 6 хиляди билета за сблъсъка на модерната "Арена Борисов". 

Очаква се до началото на двубоя още поне 4000 души да се сдобият с пропуски. 

Капацитетът на съоръжението, което бе открито през 2014 година, е 13 126 зрители.

Български отбори два пъти са гостували в Борисов - Левски и Литекс играха срещу местния БАТЕ. Двубоите обаче се състояха на друг стадион. 

През 2008 година беларусите елиминираха сините в плейоф за групите на Шампионската лига, а на следващата година сториха същото с Литекс на прага на Лига Европа. 

Със спечелените приходи от евротурнирите дотогава скромното клубче вдигна чисто нов стадион.

Междувременно медиите в Беларус съобщават, че националите на тима са изключително изморени преди мача и заради това шансовете им за успех тази вечер не са големи.

До момента домакините имат едва две спечелени точки в група А на световните квалификации в Зона Европа след първите пет мача. Голяма част от избраниците на Игор Криушенко са изиграли по 15 официални мача през последните 60 дни, като видимо били изтощени преди срещата с лъвовете.

Първенството в Беларус е в разгара си, като лидер в класирането след 11-ия кръг е Шахтьор Солигорск, където играят българите Иван Караджов и Даниел Златков.

Преди 10 дни тимът им загуби финала за Купата на Беларус от Динамо Брест след продължения и дузпи. Селекционерът на Беларус е викнал цели 14 играчи от местното първенство за срещата с тима на Петър Хубчев.

За първи път от доста време насам в групата на Беларус има едва трима футболисти от местния хегемон БАТЕ Борисов - защитникът Денис Поляков и халфовете Алексей Риос и Михаил Гордейчук.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки