50 000 дерат гърла на Швеция – Франция

Пряк сблъсък между първия и втория в нашата група

50 000 дерат гърла на Швеция – Франция

Всичките 50 хиляди места на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм ще бъдат окупирани за световната квалификация от нашата група между Швеция и фаворита Франция тази вечер.

Мачът от 21:45 ч. минава за централен в програмата, като има сериозно значение и за българските национали, които ще стискат палци за „петлите”. Ако хората на Дидие Дешан вземат своето, нашите ще изместят скандинавците от второто място при победа в Беларус.

Франция е на първа позиция с 13 точки. Започна колебливо с равен срещу Беларус, но с 4 поредни победи уверено превзе групата за момента. Погба, Гризман и компания обаче нямат право на отпускане, тъй като при загуба ще бъдат настигнати на единственото място, което дава право на директна квота за мондиала.

Швеция пък се намира на второ място с 10 пункта, след като загуби именно на гости на петлите. Отборът показва, че има живот и след пенсионирането на суперзвездата Златан Ибрахимович. Съставът на домакините изглежда все по-солидно с Робин Олсен на вратата и полеви играчи, при които младостта и опитът се преплитат добре, констатира „Тема спорт”.

При гостите от Франция Оливие Жиру вкара хетрик в приятелската среща с Парагвай миналата седмица (5:0), което му гарантира място отново до Гризман в атака. В средата на терена Играчът на сезона от Висшата лига на Англия - Нголо Канте, трудно намира място. Той отново ще бъде на пейката за сметка на Погба и Матюиди, а Пайет и Муса Сисоко ще действат по крилата.

С оглед на четирите поредни победи в квалификациите и успеха през ноември се очаква Франция да доминира в Стокхолм, но едно е сигурно - коравите скандинавци рядко допускат загуби пред своя публика и няма да се дадат лесно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки