Холандия излиза за разгром в Ротердам

Снайдер ще подобри рекорд, ако играе срещу Люксембург

Холандия излиза за разгром в Ротердам

Холандия приема последния в нашата квалификационна група Люксембург днес от 21:45 часа.

Мачът е в Ротердам и лалетата ще гонят разгром срещу аутсайдера. По този начин те ще опитат да си върнат изгубеното самочувствие след загубата от България с 0:2, довела до уволнението на предишния селекционер Дани Блинд.

Ник Виргевер, Деви Прьопер, Барт Рамселаар, Мартен де Роон и Стивън Бергхюис отпаднаха от състава след   контролата   с   Кот д’Ивоар, спечелена с 5:0. Преди това лалетата се наложиха и над Мароко с 2:1 в друг приятелски двубой. Големи промени в състава   не   се очакват,    новият   наставник Дик Адвокаат най-вероятно ще замени Прьопер с ветерана Уесли Снайдер. На върха на атаката ще бъде Винсент Янсен, от задна позиция ще му помагат Депай, Клаасен и Робен. Като опорни халфове ще оперират Строотман и Снайдер. В защита - Тете, Мартинс Инди, Блинд и Велтман, а на вратата - Силесен.

За гостите от Люксембург наказан е голямата звезда Орелиен Жоаким (бивш нападател на ЦСКА), пише „Тема спорт”. Има и още двама наказани - Даниел да Мота и Крие Филипс. При това положение шансовете на гостите за чудо са нулеви. Холандия спечели всеки от последните си девет мача срещу този съперник, но пък в квалификациите за Евро 2008 доста се помъчи. Тогава спечели и двете срещи само с по 1:0.

Последният успех на Люксембург над Холандия е през 1963-а. След това Холандия е допуснала само един гол в мрежата си срещу този съперник.

Двубоят ще е специален за Уесли Снайдер, който ще подобри рекорда по мачове в националния отбор. Снайдер, който в деня на мача ще навърши 33 години, ще запише 131-ото си участие за лалетата и ще изпревари вратаря Едвин ван дер Сар. 

"Гледал съм почти всичките мачове на Уесли през този сезон. Той е най-добрият играч на Галатасарай и вероятно в цялата турска лига. Уесли ще бъде титуляр срещу Люксембург", потвърди националният селекционер на холандците Дик Адвокаат, който през изминалия сезон води друг турски гранд Фенербахче.

Снайдер дебютира за Холандия през 2003 година именно под ръководството на Адвокаат.
Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки