Белгия с лесен успех при гостуването на Естония (ВИДЕО)

Босна и Херцеговина и Гърция направиха самоубийствено реми и се отдалечиха от лидера в Група Н

Белгия с лесен успех при гостуването на Естония (ВИДЕО)

Водачът в квалификационна Група Н за Мондиал 2018 Белгия спечели гостуването си на непретенциозния отбор на Естония с 2:0 и затвърди първото си място. В 31-ата минута Дрис Мертенс откри резултата, а минута преди края на редовните 45 домакините останаха с човек по-малко и допълнително улесниха белгийците. Въпреки това втори гол падна малко преди края на редовното време, след като Насер Шадли бе точен в 86-ата.

Белгия е на първо място в групата с 16 точки, докато естонците остават на 5-о място с 4 точки.

Третият Босна и Херцеговина прие втория Гърция. Домакините изоставаха с 3 точки от лидера в класирането, а гърците пък бяха само на 2 точки от Белгия. След нулево реми обаче днес и двата тима драстично намалиха шансовете си за директно класиране на Световното в Русия и най-вероятно ще се спорят за втората позиция в Група Н и евентуален плейоф.

Кипър спечели трудно гостуването си на абсолютния аустайдер Гибралтар, който няма записана точка от началото на квалификациите. Чиполина си вкара автогол в 10-ата минута, а Антъни Ернандес изравни 20 по-късно. В 87-ата минута Сотериу донесе три точки за гостите, които вече имат 7 в актива си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки