Шарапова пропуска сезона на трева

Шарапова успя да събере необходимите ѝ точки за участие в квалификациите на Уимбълдън, но се оказа, че получената контузия в Рим е по-тежка от очакваното

Шарапова пропуска сезона на трева

Мария Шарапова ще пропусне целия сезон на тревни кортове. Рускинята, която се завърна след наказание за употреба на допинг няма да може да участва на втори турнир от Големия шлем.

 
Шарапова успя да събере необходимите ѝ точки за участие в квалификациите на Уимбълдън, но се оказа, че получената контузия в Рим е по-тежка от очакваното. Ето какво написа тя в социалните мрежи:
 
"След допълнителен скенер стана ясно, че разкъсаният в Рим мускул за съжаление няма да ми позволи да участвам в турнирите на трева, които бях предвидила".
 
"Искам да благодаря на LTA за тяхната невероятна подкрепа при завръщането ми и факта, че ми осигуриха уайлдкард за Бирмингам - турнир, който се надявам много от вас да наблюдават".
 
"Надявам се да ви видя догодина. Ще продължа да работя за своето възстановяване, а следващият ми турнир по програма ще бъде този в Станфорд".
 
Турнирът в Станфорд, САЩ е на твърди кортове и започва на 31-ви юли. Това означава, че Шарапова ще трябва да играе в квалификациите на откритото първенство на САЩ, защото няма да може да прибави дотогава точки в ранглистата на УТА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки