Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорна инициатива

Пламен Константинов разказва за ключови моменти от своята волейболна кариера, като се връща назад във времето, когато за първи път влиза в спортната зала

Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорна инициатива

 Броени дни след достойното представяне на мъжкия национален отбор по волейбол в Световната лига 2017, селекционерът на тима Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорната инициатива "Ти и Lidl за по-добър живот". Спортът е неизменна част от здравословния начин на живот, който е една от четирите области, в които програмата ще подкрепи стойностни и социално значими проекти.

 
Спортът е философия на живот, споделя националният треньор. Здравословният начин на живот означава да живееш пълноценно, а това се възпитава с личен пример, сигурен е Константинов. Затова и самият той има три принципа, от които се стреми да не се отклонява - да става от масата с усещането, че може още нещо да хапне, да се движи и да има позитивно мислене.
 
Пламен Константинов разказва за ключови моменти от своята волейболна кариера, като се връща назад във времето, когато за първи път влиза в спортната зала. Световното първенство по волейбол в Япония през 2006 година е турнирът с най-крайни и полюсни емоции. Именно тогава, като състезател в националния отбор по волейбол на България, преживява най-голямото разочарование и най-голямата радост. Още помни най-тежката загуба - на полуфиналите от Полша. Ден по-късно е и най-щастливата победа - в мача срещу Сърбия за третото място, спечелен с 3:1.
 
Днес, 11 години по-късно, да бъде селекционер на националния волейболен отбор е най-голямото предизвикателство за него. От всички треньори, с които е работил, е научил, че във волейбола занаятът се краде и трябва да вземеш от всеки каквото прецениш, че ще ти върши най-много работа. А на какво самият той учи своите възпитаници? На това, че един състезател трябва да бъде постоянен във всяка тренировка и всеки един мач, защото само така могат да се постигнат реални резултати.
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки