Ветерани спорят за титлата в Ден Бош

Ветераните Жил Мюлер от Люксембург и Иво Карлович от Хърватия се класираха на финала на турнира по тенис за мъже в Ден Бош

Ветерани спорят за титлата в Ден Бош

Ветераните Жил Мюлер от Люксембург и Иво Карлович от Хърватия се класираха на финала на турнира по тенис за мъже в Ден Бош.  

И 34-годишният Мюлер, и 38-годишният Карлович се славят като едни от добрите изпълнители на сервиси.

Мюлер победи номер 2 на турнира Александър Зверев (Германия) със 7:6 (5), 6:2. Карлович спечели изцяло хърватския сблъсък с Марин Чилич, като го победи със 7:6 (4), 5:7, 7:6 (2).Мюлер нямаше проблеми с 14 години по-младия си съперник и във втория сет буквално го попиля. Единствено първия сет беше сравнително равностоен, но във втория Мюлер беше много по-амбициран и раздвижен срещу младия германец.

Карлович, който е най-високия състезател в АТР със своите 211 сантиметра, още един път показа колко е трудно да бъде победен. Той реализира 29 аса срещу 10 години по-младия от него Чилич, а като цяло срещата премина като маратон на началните удари. 

И въпреки това, Чилич успя да направи пробив във втория сет и изпрати срещата в трети. Но Карлович, който имаше мач-пойнт при 6:5, не успя да го вземе. Стигна се до тайбрек, където нещата си дойдоха на мястото след 2 часа и 46 минути.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки