Дисквалифицираха Вайънт Ребелиън от "24-те часа на Льо Ман"

Дисквалификацията на Вайант Ребелиън означава, че Джеки Чан Ди Си рейсинг с номер 37, с пилоти Дейвид Чън, Тристан Гоменди и Алекс Бръндъл, печели третото място в състезанието

Дисквалифицираха Вайънт Ребелиън от "24-те часа на Льо Ман"

Отборът на Вайънт Ребелиън, с пилоти Нелсън Пикет-младши, Давид Хайнемайер Хансон и Матиас Беш, беше дисквалифициран от най-престижната автомобилна надпревара "24-те часа на Льо Ман". Според предварителните информации, отборът от категория ЛМП2 ще обжалва решението, но към момента той е аут от надпреварата.

Дисквалификацията на Вайант Ребелиън означава, че Джеки Чан Ди Си рейсинг с номер 37, с пилоти Дейвид Чан, Тристан Гоменди и Алекс Бръндъл, печели третото място в състезанието. Това означава, че отборът на кинозвездата Джеки Чан печели двоен подиум в Льо Ман, след като вторият му автомобил остана зад победителя Порше.

Организаторите на "24-те часа на Льо Ман" обявиха, че техническата проверка след края на състезанието е открила модификация в автомобила с номер 13, която не е позволена от правилниците. Става въпрос за специален отвор на задния капак на двигателя, посредством който механиците получават достъп до дефектиралия стартер.

Промените, направени от Вайънт Ребелиън, не присъстват в хомологацията на автомобила, което е и причината за дисквалификацията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки