Чили ще разчита на здрава защита и силата на ума

Досега Чили и Германия са играли 3 официални мача, а европейците спечелиха всеки един от тях

Чили ще разчита на здрава защита и силата на ума

Чили е отбор, който се фокусира върху едно нещо, когато излезе на терена - противниковата врата. Крайните защитници обичат да са активни в предни позиции, вътрешните халфове използват дълги подавания, за да хванат съпернико-вата отбрана неподготвена, а нападателите не губят време, за да вкарат топката в мрежата.

Неизбежно обаче идва и момент, в който тимът трябва да се реорганизира и да се захване със защитни задачи. Този ключов аспект на играта и преходът към дефанзивна реорганизация вече са овладени от Ла Роха. "Свикнали сме да превключваме от фаза атака в защита и обратното. Това е станало вече естествено за нас, което е много важно", коментира халфът Марсело Диас преди решаващия сблъсък с Германия. Именно той е един от тези, чиито задачи са свързани с дефанзивната част на играта: "Винаги сме много бдителни по време на среща. Нашата задача в защита е да осигурим помощ на най-добрите ни играчи, които са в предни позиции. Ако не координираме добре защитната фаза на играта, може да имаме сериозни проблеми. Хубаво е, че този отбор е заедно вече 4-5 години и се познаваме много добре. Когато излизаш срещу световен шампион, трябва да си психически силен и във форма. Нашата сила на ума и позитивизъм са това, което ни прави толкова добри. Германия е млад отбор, но много труден за побеждаване. Повечето от тях имат забележителен опит и играят в големи клубове".

Йоаким Льов най-вероятно ще се върне с четирима в защита, след като Бундестимът имаше доста колебливи изяви в отбрана в срещата с Австралия. Предстоящият сблъсък ще бъде истински тест за младите германски момчета. Досега двата отбора са играли 3 официални мача, а европейците спечелиха всеки един от тях. През 1962-а Германия печели с 2:0, следва 1:0 през 1974 г. и 4:1 през 1982-а. Бундестимът спечели и контрола през 2014-а с 1:0, когато Марио Гъотце отбеляза единственото попадение. Любопитното е, че в предишните 9 мача на Германия в турнира има общо 39 гола - 20 вкарани и 19 допуснати, което показва, че европейците са доста колебливи в отбрана.

 
В другата среща Камерун и Австралия излизат за задължителни 3 точки. Загубилият вече ще е наясно със съдбата си, а равенството не устройва нито един от отборите. Селекционерът на неукротимите лъвове бе доволен от представянето срещу Чили и най-вероятно ще заложи на същата единайсеторка. Кенгурата пък отново ще разчитат на позитивния си атакуващ стил на игра, който може да създаде доста проблеми на Камерун.
 
Вероятен състав на Германия:
 
Тер Щеген, Кимих, Рюдигер, Мустафи, Хектор, Джан, Горецка, Брандт, Щиндъл, Дракслер, Вернер
 
Вероятен състав на Чили:
 
Ерера, Исла, Медел, Хара, Бусажур, Видал, Диас, Арангис, Фуенсалида, Варгас, Санчес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки