Димитров срещу Медведев в спор за 1/2-финалите в Куинс

Срещата ще се проведе днес следобед от около 17:30 ч. на централния корт в Куинс. Победа ще означава втори полуфинал за хасковлията в турнира, където ликува с титлата през 2014-а

Димитров срещу Медведев в спор за 1/2-финалите в Куинс

Григор Димитров ще се изправи срещу Данийл Медведев за място на полуфиналите на силния турнир в Куинс. Това стана факт, след като руснакът успя да спре устрема на Танаси Кокинакис (№698). 21-годишният австралиец поднесе изненадата на първия кръг на зеления килим в Лондон, елиминирайки Милош Раонич (№6) в два тайбрека. Вчера обаче той нямаше сили да повтори упражнението и срещу Медведев.

Седмица след като отстрани Кокинакис във втория кръг в Хертогенбош с 6:3, 7:6(3) руснакът повтори упражнението, като дори бе значително по-убедителен. 21-годишният Данийл стигна до сравнително лесен успех с 6:2, 6:2 за точно час игра на централния корт. Медведев изцяло доминираше на тревната настилка и в нито един момент не позволи на австралиеца да си помисли, че може да продължи към 1/4-финалите. Той показа много солидна игра от основ-ната линия, а сервисът бе изключително оръжие в негова полза. Руснакът загуби едва 5 точки на начален удар и не допусна нито една възможност за пробив. В същото време Кокинакис имаше затруднения при своите подавания, губейки 50% от разиграванията!

Така се стигна и до логичния втори пореден успех на Медведев над правещия опит да се завърне в големия тенис Танаси. Австралиецът е измъчван в последните две години от серия травми. Той бе сочен за следващата голяма звезда от редица специалисти, но именно контузиите спряха развитието му.

Двубоят на Григор Димитров с Данийл Медведев ще бъде първи в историята между двамата. Срещата ще се проведе днес следобед от около 17:30 ч. на централния корт в Куинс. Победа ще означава втори полуфинал за хасковлията в турнира, където ликува с титлата през 2014-а. Това ще му позволи да се доближи още повече до завръщане в Топ . 10 на ранглистата преди старта на Уимбълдън след 10 дни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки