Уестбруук стана играч на сезона в NBA

Уестбрук направи фантастичен сезон, като завърши със средно трипъл-дабъл на мач – 31,6 точки, 10,7 борби и 10,4 асистенции, като повтори постижението на Оскар Робъртсън от сезон 1961-62

Уестбруук стана играч на сезона в NBA

Напълно очаквано лидерът на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбрук бе избран за най-полезен играч на сезона в НБА. 

Тази нощ за първи път наградите в лигата бяха връчени на специална церемония в Ню Йорк, а гардът триумфира с най-престижното отличие като получи 69 първи места в анкетата от възможин 100 и надделя над Джеймс Хардън от Хюстън и Кауай Ленърд от Сан Антонио. 
 
Уестбрук направи фантастичен сезон, като завърши със средно трипъл-дабъл на мач – 31,6 точки, 10,7 борби и 10,4 асистенции, като повтори постижението на Оскар Робъртсън от сезон 1961-62.  Макар че Гръмотевиците отпаднаха още в първия кръг на плейофите след 1-4 срещу Хюстън, без съмнение това бе неговата кампания. На сцената той извика съотборниците си, които присъстваха на церемонията, след което им благодари. 
„Това са моите братя. Те направиха толкова много за мен  през годината. Сезонът бе абсолютно невероятен, но без тях и всички останали, нищо от това нямаше да бъде възможно. Така че тази награда не е за мен, а за всички тях. Вие момчета сте мои братя завинаги“ заяви Уестбрук в силно емоционална реч. 
 
Той благодари още на семейството си и конкретно на брат си, както и на съпругата си Нина. „Ти правиш така, че да съм на правилния път и да върша правилните неща. Не мога да опиша с думи благодарността си да те имам в живота си“ заяви още Ръсел. 
За най-добър треньор бе избран наставникът на Хюстън Майк Д’Антони, който изведе Рокетс до 55 победи и участие във втори кръг на плейофите. Под негово ръководство тимът наниза 1181 тройки през сезона и счупи рекорда на Голдън Стейт. 246 от тях бяха дело на Ерик Гордън, който взе приза за най-добра резерва. 
 
 
 
 
 
Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки