Фради приветства Педро: Идва от големия български ЦСКА

В крайдунавския град Будапеща се вълнуват около петото ново попълнение на отбора

Фради приветства Педро: Идва от големия български ЦСКА

Руи Педро вече не е част от ЦСКА, но за сметка на това ще защитава цветовете на друг титулуван отбор от Източна Европа - Ференцварош. 

Трансферът на португалеца беше оповестен официално вчера, като той вече позира пред клубния сайт с фланелка на "зелено-белите". След това, разбира се, се включи и в тренировките на Фради, както галено наричат Ференцварош в Унгария.
 
"С добре дошъл привестваме един голям футболист, който ще помогне на Ференцварош. Клубът има нужда от класни попълнения, какъвто е и португалецът", написаха в официалния сайт "зелено-белите".
 
В крайдунавския град Будапеща се вълнуват около петото ново попълнение на отбора. 29-годишният Руи Педро подсилва 29-кратните шампиони на страната след Тамаш Пришкин, Фернандо Гориаран, Бьоле Лукаш и Отигба Кенет.
 
"Ще свърши страхотна работа, тъй като е завършен футболист. Има техника, поглед върху играта и умее да реализира, когато е нужно. Знае какво е да участваш в голямо дерби, тъй като с най-големия отбор на България - ЦСКА, е играл срещу местния съперник Левски. От един голям клуб идва в друг такъв, така че не трябва да е проблем за него с адаптацията му. Нашата публика ще му даде цялата си подкрепа", споделиха в един от форумите си феновете на Ференцварош.
 
Португалецът е юноша на Порто, като на 13 е привлечен в редиците на Драконите - най-успешният португалски клуб, като достига и до мъжкия състав. От 2007-ма до 2011-та защитава цветовете на Порто при  големите, но не успява да се наложи като фактор. Именно поради тази причина за този период е отдаван под наем в Амадора, Портимонензе, Жил Висенте и Лейшоеш. 
 
След това последва трансфер в румънския ЧФР Клуж, с който става шампион на струната и участва в групите на Шампионската лига. Там се отличава с хет-трик срещу Брага в груповата фаза (3:1 у дома).
 
Руи Педро е титуляр и на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед, който също е в групата на ЧФР Клуж. Румънците печелят с 1:0 след попадение на Луиш Алберто, но северните ни съседи остават на трето място с 10 точки, колкото има и Галатасарай. В крайна сметка тима от Клуж продължава в Лига Европа.
 
След три сезона в Румъния Руи Педро се завръща в родината си, където играе за Академика Коимбра.
 
В последствие се озовава в ЦСКА, а с червената фланелка записва 28 мача, в които реализира 5 попадения.
Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки