Трио българи се събира в Арсенал

Клубът от руския град Тула, където са Иван Иванов и Михаил Александров, преговаря и с Благой Георгиев

Трио българи се събира в Арсенал

Българската колония в Русия се увеличи с още футболисти за новия сезон. Двамата национали - защитникът Иван Иванов и халфът Михаил Александров, се уредиха трансфер в Арсенал Тула.

Черногорският треньор на тима Миодраг Божович е харесал качествата на двамата, но търси още футболисти с опит. Той се е насочил към бившия български национал Благой Георгиев, който вече доста години играе в Русия, а преди години беше част от сръбския Цървена звезда.
 
От 2009-та Благой Георгиев, който преди това беше отдавна под наем на Алавес, Цървена звезда (шампион и носител на Купата) и Дуисбург, отиде в Русия и игра последователно в Терек, Амкар, Рубин Казан и Оренбург.
 
Самият Георгиев призна пред сръбския "Спорстки журнал", че преговара с клуба от Тула. 
 
Последният отбор на татуираната икона на родния футбол е Оренбург, с който той изпадна последния сезон, но в момента е на подготовка в сръбския Стара Пазова - базата на националния отбор на страната. 
 
"За голямо съжаление изпаднахме, но конкуренцията в Русия е много голяма. Все още не знам дали ще остана в Оренбург, но не е тайна, че преговарям с Арсенал Тула и се надявам да стана част от отбора, в който от този сезон ще играят още двама мои сънародници Михаил Александров и Иван Иванов", коментира Благой Георгиев.
 
В миналото първенство юношата на Славия, който за разлика от Иванов и Александров не е носил екипа на българския ЦСКА, изигра 26 мача със синия екип на Оренбург и реализира 6 попадения.
 
Иван Иванов има малък опит в Русия, където игра един сезон (2010/2011) за Алания Владикавказ, а след това последователно защитава цветовете на Партизан, Базел, Локомотив Пловдив и Панатинайкос.
 
Михаил Александров също е с доста опит зад гърба си - периоди в ЦСКА, Борусия Дортмунд, Лудогорец (4 титли и по две купи на България и две Суперкупи) и за последно в Легия Варшава (шампион и носител на националния трофей).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки