Ботев (Пд) ще преборва Партизани с Неделев

Вероятни състави на Ботев (Пд) и Партизани

Ботев (Пд) ще преборва Партизани с Неделев

Ботев Пловдив излиза днес в Тирана срещу местния Партизани в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Домакините са доста корав съперник, но канарчетата ще опитат да продължат отличния си полет от последните месеци, когато за трети път в историята си спечелиха Купата на България. Българите се стягат за сериозен сблъсък срещу непримирим противник, но пък получиха страхотен допинг в навечерието на срещата. Вчера следобед УЕФА даде зелена светлина на клуба да картотекира звездата си Тодор Неделев. Така полузащитникът, който бе привлечен от германския Майнц, ще връзва играта на отбора на стадион „Селман Стърмаш“.



Треньорът на жълто-черните Николай Киров няма много проблеми около състава – той няма да ползва контузения защитник Радослав Терзиев, както и нападателя Фернандо Виана, който пропусна подготовката заради визови проблеми. На вратата специалистът ще заложи на Иван Чворович, въпреки че с права за мача бе уреден и привлеченият полски страж Даниел Кайзер. Вляво на отбраната на Ботев ще действа напусналият Лудогорец Йордан Минев, а вдясно ще е Цветомир Панов. В центъра ще играят Виктор Генев и Пламен Димов, който ще направи своя дебют. Треньорът ще насити средата на терена, като непосредствено пред отбраната ще действа Яя Меледже, а на терена ще са още Лъчезар Балтанов, Бризола и Неделев. Със сигурност на пейката ще е новият бразилец Алваро Юлиано. Най-голямата въпросителна пред Николай Киров ще е кой да Води атаката. Опциите пред него са две – да заложи на Омар Косоко, който в края на миналия сезон демонстрира отлична форма, или да пусне Тони Тасев, който се присъедини към Ботев от Пирин Благоевград. Ако Косоко бъде предпочетен, то като ляво крило ще действа Крум Стоянов, а Тасев ще остане на резервната скамейка.



Целта пред Ботев ще е да се добере до добър турнирен резултат, за да може да елиминира съперника си на реванша на стадион „Лазур“ в Бургас. Преди днешния сблъсък с Партизани притесненията в тима са от лошото състояние на терена на стадион „Селман Стърмаш“, както и от голямата жега в Тирана. Тревата на игрището е изгоряла, а температурата е около 36 градуса. Отделно от това агитката на домакините се кани да напълни до краен предел трибуните – стадионът е за 9500 души, и да направи 90-те минути ад за канарчетата. „Приканваме всеки фен да е на трибуните. Стадионът трябва дa плаши съперника ни, а това може да се случи само ако сме заедно един до друг“, се казва в съобщение на агитката, поместено на официалният сайт на клуба.



Домакините са надъхани да елиминират съперника. Те се надяват да повторят силното си представяне в евротурнирите от миналия сезон, когато играха плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Възпитаниците на Сюлейман Старова се намират в отлична серия – те нямат поражение от 6 месеца. За последно тимът падна на 28 януари, когато отстъпи с 0:2 при гостуване на Луфтетари. След това Партизани постигна 10 шампионатни победи и 7 равенства, при голова разлика 24-10.



Ако Ботев елиминира Партизани, в следващия кръг ще срещне победителя от двойката Бейтар Йерусалим – Вашаш.

 

Ключови думи: Ботев

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки