Гришо започна с гръмка победа на Уимбълдън (ВИДЕО)

Българинът срази Диего Шварцман с 3:0 сета

Гришо започна с гръмка победа на Уимбълдън (ВИДЕО)

 Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Уимбълдън, побеждавайки Диего Шмарцман със 7:6 (4), 6:2 и 6:2.

 
Мачът започна много трудно за Димитров, който изостана с 0:40 при свой сервис. Това обаче не смути нашето момче и той не само осъществи пълен обрат, но малко след това постигна пробив на нула!
 
Българинът дръпна с 3:0 гейма, но по-късно изненадващо беше пробит на нула, след като изпитваше сериозни трудности с вкарването на първия си сервис.
 
Постепенно Шварцман стана по-уверен и в следващите си три сервис гейма загуби само една точка, за да пробие в решителния 11-и гейм. В него Гришо направи цели две двойни грешки и след подхлъзване в близост до мрежата изигра много слабо и неуспешно воле.
 
Опрян до стената, Димитров натисна противника си, стигна до точка за пробив и веднага я реализира, за да остане в сета. Още в началото на тайбрека хасковлията постигна мини-пробив и въпреки новата двойна грешка, той спечели "престрелката" със 7:4 точки.
 
В началото на втория сет българинът заложи на продължителни разигравания от дъното на корта и спокойствието в играта му помогна да стигне до ранен пробив.
 
Той се разклати веднага след това, когато поредната двойна грешка в мача доведе нещата до 15:40 при сервиса му. И това не помогна на аржентинеца, защото бившият полуфиналист в надпреварата влезе в солидна серия и поведе с 2:0 гейма.
 
Проблемът от първия сет отново изплува и в шестия гейм на втората част Гришо допусна две поредни двойни грешки, като общо в мача техният брой вече набъбна на цели десет. Все так родният състезател отново удържа и поведе с 4:2 гейма след невероятен прехвърлящ удар, при който топката падна на линията.
 
Шварцман очевидно беше повлиян от случилото се, защото веднага след това допусна пробив след серия от слаби сервиси. Статистиката показа едва 35% успеваемост при първи сервис на Димитров в сета, но това не му попречи малко по-късно той да го спечели с 6:2.
 
Третият сет започна прекрасно за Димитров, който постигна убедителен пробив и малко след това го затвърди със сравнителна лекота. Той имаше още две възможности за пробив в шестия гейм и се възползва при втория си шанс, за да поведе с 4:1.
 
След 110 минути Димитров сервираше за мача и набързо стигна до три мачбола. Той вкара страхотен форхенд по обратния диагонал и приключи срещата със сервис на нула.
 
В следващия кръг Григор ще играе с един от най-удобните си противници - Маркос Багдатис. Българинът води със 7:1 победи, но загуби единствения им двубой на свещената трева в Лондон през 2012 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки