Григор съсипа Багдатис и се класира за трети кръг на Уимбълдън (ВИДЕО)

Димитров даде само шест гейма на кипъреца

Григор съсипа Багдатис и се класира за трети кръг на Уимбълдън (ВИДЕО)

 Григор Димитров победи Маркос Багдатис сравнително лесно с 6:3, 6:2, 6:1 в мач от втори кръг на третия турнир от Големия Шлем за годината - Уимбълдън.

 
Срещата на корт №2 започна спокойно за сервиращите, но в четвъртия гейм нашето момче получи точка за пробив. За съжаление кипърецът се спаси с добър първи сервис и изравни. 
 
В осмия гейм Григор демонстрира отлична атака след добрите си ретури, а неговият противник не успяваше да пласира по най-добрия начин началните си удари, което доведе до пробив. 
 
Хасковлията стигна до два сетбола и реализира първия от тях, но най-впечатляващото беше липсата на непредизвикани грешки от негова страна през първата част на мача, завършила 6:3.
 
Още в началото на втория сет Димитров осъществи нов пробив, като по този начин спечели четвърти пореден гейм. Той затвърди аванса си, стигайки до два геймбола с много красиво изпълнение на "въртелива" къса топка.
 
Гришо проби на нула за 5:2 в своя полза, като двете последни разигравания бяха истинска наслада за окото. Българинът подготви атака с майсторски слайс и Маркос не успя с волето. 
 
След това нашето момче действа в защита и реализира невероятен минаващ удар, при който топката хвана линията. Малко след това той затвори без проблеми втората част с 6:2.
 
В първия си сервис-гейм в третия сет Димитров изпита сериозни трудности, защото трябваше да отразява четири брйкпойнта. Той допусна цели три двойни грешки, при положение че нямаше нито една в първите два сета, но оцеля. 
 
Веднага след това Григор демонстрира отлични ретури и матира Багдатис, пробивайки за 2:1 гейма в своя полза. При своето подаване първата ни ракета отново срещна трудности, но отрази два брейкпойнта и затвърди пробива.
 
Пропуските на Багдатис при подаванията на българина се отразиха на играта му и бившият финалист на Откритото първенство на Австралия допусна още един пробив след двойна грешка във важен момент, изоставайки с 1:4.
 
След час и 44 минути Григор стигна до мачбол и го реализира с феноменално воле от нищожен ъгъл. Това беше осми успех за Димитров в девет мача с този противник. В следващия кръг той ще играе с победителя от мача Дуди Села - Джон Иснър, които си размениха по един тайбрек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки