Григор Димитров: Искам да спечеля "Уимбълдън"

„Села играе добре и взима правилните решения на корта”

Григор Димитров: Искам да спечеля "Уимбълдън"

През 2008 г. Григор Димитров печели "Уимбълдън" при юношите - момент, който и до днес определя като един от най-вълнуващите в своята кариера.

Оттогава всеки път, когато се връща на кортовете на "Ол Инглънд Клъб", се снима пред таблото с имената на победителите и мечтае един ден да триумфира и в надпреварата при мъжете.

Вчера той отпразнува годишнината си от трофея с победа във втория кръг над Маркос Багдатис.

"Спечелил съм различни мачове, различни турнири на ниво АТР. Но това, през което трябваше да мина тогава, беше далеч по-емоционално. Това означаваше много за мен и за моята страна", каза Гришо след мача с кипъреца.

Димитров, който е полуфиналист на "Уимбълдън" от 2014 г., ще се изправи в третия кръг срещу Дуди Села.

До момента Гришо има четири победи от четири мача срещу 90-я в света израелец. При нов успех, в четвъртия кръг българинът може да срещне идола си Роджър Федерер.

"Села играе добре и взима правилните решения на корта. Не подценявам нито един съперник. Гледах последния гейм и Дуди се представи добре. Със сигурност ще бъде труден мач", сподели очакванията си Григор.

"Целта ми е да спечеля "Уимбълдън". Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт", заяви той, цитиран от bTV.

"Когато стъпиш на тревата на "Уимбълдън", усещаш този респект, това наследство, историята. Веднага след като излезеш на корта тук, се опитваш да намериш своите собствени основи и да се изградиш като личност, защото точно този тип моменти в кариерата ти донякъде те определят какъв ще станеш и кой искаш да бъдеш", допълни Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки