Винъс спечели битката на поколенията

19-годишната Наоми Осака още не е била родена, когато Винъс дебютира на "Уимбълдън"

Винъс спечели битката на поколенията

Петкратната шампионка Винъс Уилямс се класира за четвъртия кръг в женската схема на турнира "Уимбълдън" след победа над японката Наоми Осака със 7:6, 6:4. Срещата бе определена като "битка на поколенията". Осака дори не е била родена, когато Винъс прави своя дебют на "Уимбълдън".

19-годишната японка загатна, че тепърва предстоят добри дни за нея и сериозно затрудни опитната си 37-годишна съперничка. Осака, чиято майка е японка, а баща й е хаитянин, не крие, че е започнала да се занимава с тенис именно заради сестри Уилямс.

"Започнах да играя заради тях. Преди този мач опитах да не мисля за Винъс като за идол, а като за нормална съперничка", каза Осака.

В следващия кръг Винъс Уилямс ще срещне хърватката Ана Конюх, която елиминира осмата в схемата Доминика Цибулкова (Словакия) с 7:6(3), 3:6, 6:4.

Фаворитката на домакините Йохана Конта, шеста в схемата на турнира, се класира за четвъртия кръг след победа над Maрия Сакари (Гърция) с 6:4, 6:1. Подкрепяна от публиката британката подобряваше играта си с всяко изминало разиграване и спечели без проблеми в два сета срещу 101-а в света гъркиня. В следващия етап Конта ще срещне една от фаворитките на турнира - французойката Каролин Гарсия, която надигра Медисън Бренгъл (САЩ) - 6:4, 6:3.

10-Винъс Уилямс (САЩ) - Наоми Осака (Япония) - 7:6(3), 6:4
13-Елена Остапенко (Латвия) - Камила Джорджи (Италия) - 7:5, 7:5
6-Йохана Конта (Великобритания) - Maрия Сакари (Гърция) - 6:4, 6:1
4-Eлина Свитолина (Украйна) - Карина Витхьофт (Германия) - 6:1, 7:5
2-Симона Халеп (Румъния) - Пън Шуай (Китай) - 6:4, 7:6(7)
27-Aна Конюх (Хърватия) - 8-Доминика Цибулкова (Словакия) - 7:6(3), 3:6, 6:4
Виктория Азаренка (Беларус) - Хедър Уотсън (Великобритания) - 3:6, 6:1, 6:4
21-Каролин Гарсия (Франция) - Медисън Бренгъл (САЩ) - 6:4, 6:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки