Две български победи на Европейския шампионат по мотоциклетизъм на Серес

Над 5000 зрители изгледаха надпреварата на живо

Две български победи на Европейския шампионат по мотоциклетизъм на Серес

Чудесното представяне на българските пилоти продължи и днес по време на 9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, който приключи  на пистата в Серес, Гърция.

 

Над 5000 зрители изгледаха надпреварата на живо, като по-голяма част от феновете бяха дошли от България и подкрепяха през цялото време родните състезатели в отделните класове. В SP 125cc Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля) отново не остави шанс на конкуренцията и спечели първото място, изпреварвайки с 6.8 секунди Християн Бузалковски (Македония, Априля) и с 33.4 сек. финиширалата на третата позиция Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля).  Състезанието във Formula 600 беше рестартирано в средата на първата обиколка заради паднал състезател  и пилотите трябваше да повторят загряващата обиколка и старта. Никакви проблеми за Али Ефе Йегин (Турция, Ямаха), който и вчера спечели надпреварата в класа, а днес отново беше най-бърз от всички и видя карирания флаг с аванс от 7.3 секунди пред Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Хонда) и на 14.5 сек. от Тодор Меченски (Ви-тек рейсинг,Ямаха). Харун Акгун (Турция, БМВ) стигна до първото място на подиума във Formula 1000, завършвайки на 3.2 секунди пред Мурат Дувенчу (Турция, БМВ) и на 3.3 сек от нашия Петър Бакалов (J.R.C , Кавазаки).

 

Рестартиране на състезанието имаше и при Supersport 600 защото на влизане в първия завой трима пилота паднаха , но  за щастие до сериозен инцидент не се стигна и продължиха карането . Димитрис Каракостас (Гърция, Хонда) повтори представянето си от събота,  спечелвайки  и днес изпреварвайки с 13.7 секунди пред Йонел Паскота (Румъния, Ямаха) и на 16.6 сек. от Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда).

 

Мартин Чой (EKO BMW RACING TEAM) доказа за пореден път, че е най-добрия български състезател по мотоциклетизъм и отново беше над всички в SuperBike 1000. По категоричен начин , Чой от старта до финала водеше конкуренцията и абсолютно заслужено и безапелационно се качи на първото място за награждаване. След него останаха на 10.8 секунди Роберт Мурешан (Румъния, БМВ), и на 11.2 Каталин Казаку (Румъния, БМВ).

 

В днешния 9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017 участие взеха 81 пилота от 6 държави (Гърция, Македония, Румъния, Турция, Сърбия и България).

 

Отново в подреждането по нации България е на първо място от кръга с актив от 70 точки, на второто място с 54 е Турция , а трети Румъния благодарение на спечелените общо 51 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки