Халеп надви завърналата се след раждането Азаренка

Румънката има шанс да се върне отново на върха в ранглистата в края на тази седмица

Халеп надви завърналата се след раждането Азаренка

Поставената като номер 2 в женската схема на Уимбълдън Симона Халеп (Румъния) отново е на четвъртфинал, след като се наложи със 7:6 (3), 6:2 над бившата водачка в ранглистата Виктория Азаренка.

Халеп, която има шанс да се върне отново на върха в ранглистата в края на тази седмица, ще играе в следващия етап с представителката на домакините Йохана Конта. През миналата година румънката достигна пак четвъртфинал, а през 2014-а беше в топ 4. Двете си размениха днес по два пробива в първия сет, като Азаренка поведе с 2:0 след много тежко разиграване, но не успя да удържи преднината си и равенството бързо беше възстановено.

Във втория сет Халеп беше доста по-убедителна, тъй като направи два пробива- във втория и в четвъртия гейм, след което поведе с 5:0 и взе мача за 91 минути.

Конта пък стана първата британка от 1984-а година, когато Джо Дюри стигна на четвъртфинал на Уимбълдън. Номер 6 в схемата победи французойката Каролин Гарсия със 7:6 (3), 4:6, 6:4. "Разликата между нас днес беше наистина минимална, заяви Конта, която по-рани тази година спечели турнирите в Сидни и Маями.

Американката Коко Вандевеге за втори път ще играе на четвъртфинал на Уимбълдън. Тя се наложи над петата в схемата Каролин Возняцки (Дания) със 7:6 (4), 6:4. Вандевеге направи осем аса в мача срещу нито един за съперничката си, която все още търси най-добрата си форма след срива през миналата година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки