Кадрови проблеми за Берое и Верея преди старозагорското дерби на старта

Берое остана без Еуженио, Иво Иванов готов да излезе на инжекции

Кадрови проблеми за Берое и Верея преди старозагорското дерби на старта

Берое и Верея откриват сезона си в Първа лига с градско дерби.

Двата старозагорски отбора играят на стадиона под Аязмото днес от 21:00 часа. Те са преплетени доста сериозно помежду си. Немалка част от футболистите имат период и в Берое, и във Верея.

Същото се отнася и за треньорите. Александър Томаш сега е начело на зелените, докато през миналия сезон изведе създадения през 2001 г. клуб до бараж за Лига Европа. Той беше загубен след дузпи от Левски на „Герена". Томаш пое Берое и сега гради нов състав след престоя на Ферарио Спасов.

Начело на Верея пък застана бившият наставник на зелените Илиан Илиев. Той ще се опита да надгради оставеното от Томаш. Домакинът днес Берое няма да може да разчита на привлечения от съгражданите през това лято Педро Еуженио.

Португалското крило се контузи на тренировката в сряда вечерта и със сигурност е аут, поне за този мач. С оглед неговата травма по фланга ще стартира Ерик Почански, макар той да бе използван на върха на атаката в контролите. Централен нападател ще е един от новите румънци, привлечени от Пандури - Серджиу Негруц.

Неговият сънародник Драгош Фърчулеску пък ще стартира по дясното крило, фланговият играч остави подобри впечатления в проверките. Зад нападателя Негруц ще действа Борислав Цонев.

В средата на халфовата линия се очаква Томаш да заложи на Мартин Райнов и Кохей Като. Под рамката ще е Перниш, а в отбраната ще играят Милен Желев отдясно, Веселин Пенев отляво и Павел Виданов и Георги Динков в центъра.

Верея също има кадрови проблеми - нападателят Милен Танев е с наказание от миналия сезон и пропуска двубоя. Под въпрос е бившият капитан на Берое Иво Иванов. Той има травма и изпитва болки, но е готов да излезе на инжекции днес, пише "Тема спорт".

Иванов желае да играе срещу предишния си отбор, чийто екип носеше в продължение на 12 години. Ако бранителят не е титуляр, вместо него В центъра на защитата ще действа Мирослав Енчев.

Други сериозни проблеми във Верея няма. Под рамката ще е Пламен Колев. В отбрана отдясно ще играе Здравко Илиев, а отляво Костадин Слаев. Другият централен защитник ще е Салим Бен Джемия.

В средата на халфовата линия ще оперират Бенгюзов и Балд. Отдясно ще напада Керкар, отляво Илиян Йорданов, а зад нападателя Домовчийски ще играе най-опасната единица на Верея - Георги Андонов.

Старозагорското дерби стартира в 21:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки