Кралев във Варна: Медалите са важни, много по-важно е здравето на нацията

"Живей активно" е най-мащабното събитие, което популяризира активния начин на живот, каза спортният министър

Кралев във Варна: Медалите са важни, много по-важно е здравето на нацията

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше гост на откриването на кампанията „Живей активно“ във Варна. Това е третото поредно издание на инициативата във Варна и в него участват над 20 клуба в различни видове спорт, които организират демонстрации и дават уроци на начинаещи. Инициативата „Живей активно“ се провежда от Нестле България АД вече 12 години. Нейната основна цел е да популяризира активния начин на живот и здравословното хранене.

„Живей активно“ е най-мащабното събитие, което полуляризира активния начин на живот. Много пъти съм казвал, че медалите са важни, много по важно е здравето на нацията”, каза министър Кралев на откриването на инициативата във Варна. Той благодари на родителите, които полагат усилия, за да спортуват децата им и на Община Варна, която е една от най-активните общини в България в организирането на масови спортни прояви. Кралев илюстрира важността от активния начин на живот с цитат от Аристотел – „Нищо не разрушава човека така, както продължителното телесно бездействие.“

В инициативата във Варна се включиха много известни български спортисти – Тереза Маринова, Евгени Иванов – Пушката, Данчо Йовчев, Ивайло Маринов, Любомира Казанова и много други. На различни локации в града, те се включиха в демонстрации на различни видове спорт – художествена гимнастика, лека атлетика, волейбол, баскетбол, ветроходство, водна гимнастика, футбол, тенис на корт и тенис на маса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки