Крушарски: Камбуров може да се върне, но ако аз карам кораба

"Крайно време е футболистите да си седнат на дупетата и да си вършат работата"

Крушарски: Камбуров може да се върне, но ако аз карам кораба

Шефът на Локо Пловдив Христо Крушарски даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт, в което разкри подробности около случващото се с отбора на "смърфовете", както и върху казуса с Мартин Камбуров, който си тръгна обиден от тима. "Ако беше Батето тук, щеше да каже, че ситуацията е  "пивка".  Ситуацията вече се нормализира, предполагам. Оттук нататък ще трябва да играем по друга свирка. Всички надолу, не само футболистите.Първо събрах школата и им повторих, че ние не почнем ли да си градим кадри изобщо  няма какво да се заблуждаваме, че можем да правим нещо. Ще вдигна малко бюджета на школата. Там има проблеми, но никой не иска да помогне, защото Крушарски ще стане много богат, ако му дадат нещо в Пловдив. Аз обаче очаквам нещо друго към мен, но двата терена няма да си ги взема. Всичко, което съм направил, си остава там.На тази среща с школата им казах да се активизират и да решим въпроса заедно. Аз сам не мога. Да отидат, да седнат пред общината и да го обърнем на просия. Иначе няма как да стане. Тук се прави нещо за града, не за себе си. На тази база няма да тренират само тези деца, тя ще привлече деца и от улицата, за да станат хора".

Крушарски бе крайно критичен към футболистите, като заяви, че трябва да си седнат на "дупетата и да си вършат работата". "Ако не почнем да правим нещо по школата, сами ще спрем. Ние, ако имаме конкуренция на кадри, дали ще ги има тези скандали. Няма да ги има, защото всеки ще се бори за своето работно място. Футболистите явно се мислят за нещо повече в обществото. Крайно време е да си седнат на дупетата и да си вършат работата. Защото тяхната работа се вижда на стадиона, колко е публиката".

Крушарски коментира и казуса с Мартин Камбуров така: "Той даде еднократна помощ от 21 хил. лв. Тук се спекулира, че плащал заплати. Аз с тия пари не знам как ще се вземат заплатите в Локомотив.Аз тази тема я подхванах още в Боровец. Моите директори ги изпратих и им казах да се разберат, със скандали работа не се решава. Ако някой е закъсал за пари, ще помогнем. Като дойде времето, ще се изчистим.Аз получих информация, че преди мача с Етър пак щяло да има някаква въртележка. Камбуров казва, че съм водил монолог, напротив. Аз не съм слухар, малко не чувам, затова работя по информация. И получих информация, че щом съм ги излъгал и този път за парите, значи "ще видим как ще играем. Разговорът беше: "Мартине, чувам такава и такава информация". Той се секна. Казах му да си изиграят мача, ще си получат парите в понеделник. Казах му, че е капитан, аз няма да говоря с наемничка. Той се врътна и се обиди."

"Преди време взе пак такова решение, но тогава седнаха с Чавдар Цветков, разбраха се. Пак беше нещо такова дребнаво, негово решение. Това беше преди 4-5 месеца. Имаше пак такъв период и пак имаше спекулации. Това, че е решил така. си е негов проблем. Няма как да се моля на човек, на когото плащам заплата."

"За първи път я получих точна тази информация. Иначе досега беше слухове. И понеже аз се бях разбрал с треньорите, че няма да влизам в съблекалнята, защото развалям обстановката и от там тръгва моят проблем. Че аз не мога да вляза в къщата, която финансирам."

"Другото е, че "съм ги сготвил". Кой е обаче главният готвач? Треньорът. Значи е слаб готвач. Питайте треньорите, те са от едно тесто с играчите. Обичат да хвърлят шумотевицата и някой друг после да им обяснява, че няма сестра. Питайте ги тях кои са готвачите.Нямам нищо против, аз не съм Локомотив. Но кажете ми, Мартин Камбуров като казва така, за Бонев, Аян, Бащата, за тези които са били в миналото, за тях се е направила тази база, за тях може да се говори така.Сега докажи, че си локомотивец, седни на горещия стол. Ще давам по 200 хил. на година и няма да се мяркам а стадиона. Аз съм влязъл, за да направя предприятие, което да се изплати. Аз пари не подарявам.На никого нищо не дължа, нямам страх от никого. Разбрал съм се с феновете от първия ден, когато ми скачаха с крясъци и викове. Питах ги дали има някой пари? Ако има. да ги сложи на масата и да управлява. Както и да ме наричат, не може да ме обърне", добави Крушарски.

"Няма незаменими хора. Мартин ако иска да се върне, да го направи, но при условието, че аз карам кораба. От самото начало съм казал - моите пари не стигат за тая работа Аз отделям от производството си. за да запълвам дупката."

"Това не е моята известност, тук само сърбам помията. Който и да дойде да помага в Локомотив, съм готов да му прехвърля всичко и да му помагам така. както аз мога да помагам."

"Ще работя за тази кауза да се получи печелившото предприятие. Ако караме така, всички кепенци на футбола ще се затворят. Всички клубове трябва да сме колектив, а ние сме кошер, пълен с бръмбари и една пчела - Лудогорец".

"Аз работата в Локомотив не съм си я довършил, магарето в калта няма да го оставя. Ако се намери човек да помага и да вървим заедно, за да ми олекне, по-лесно ще свършим тази дейност. И тогава вече Локо ще е първият клуб, който е печелившо предприятие. В България трудно се намира външен инвеститор. Имам приятели по чужбина, но в България никой не дава пари за футбол".

"Не нов отбор, а ако някой си тръгне, на Нова година ще се направи селекция. Не селекция като досега, а ще се почне от днес за следващата година. Скаут искаха, назначих скаут, програма искаха - имат я. Резултатът е никакъв", добави бизнесменът.

"Аз на Венци Стефанов му правя евала. Може много да приказва, ама всеки си има кусури. Той обаче налага младите, налага българското, така се работи. Тук на лагера докараха някакви хора и полудях. Половината от тия хора не знаят кой ги е докарал. Аз им плащам храна и хотел, за да видя, че не могат да играят."

"Въобще не ме интересува какво гледат футболистите, да си гледат работата, а аз ще си говоря, каквото искам. В моите цитати, ако гледате подтекста. ще разберете какво съм искал да кажа. Над милион и половина ми струват само изградените неща. Играчите да играят за емблемата и там да им плащат."

"Целта е да сглобим нов отбор, който е от нашите юноши. Може би Локомотив ще е на същото място, на което си беше", завърши босът на Локомотив Пловдив.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки